Ministerie van VWS Ontvangt Vol Enthousiasme de Transitieagenda Human Capital

De Transitieagenda Human Capital van het Maatschappelijk Thema Gezondheid en Zorg is op 28 februari aangeboden aan Marcelis Boereboom, Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS en Topteamlid LSH namens de overheid. Boereboom onderschrijft de urgentie van de Transitieagenda en geeft aan support te verlenen voor de uitvoering van de transitie vanuit de overheid.

De Transitieagenda Human Capital is opgesteld door een nationale coalitie van het Maatschappelijk Thema Gezondheid en Zorg. Meer dan 30 partijen, waaronder verschillende onderwijskoepels, beroepsverenigingen, bedrijvenvertegenwoordigers en maatschappelijke organisaties, hebben hiervoor samengewerkt, in navolging van de KIA 2020-2023 en in opdracht van het Themateam van het Maatschappelijk Thema.

“Ik heb de sector uitgedaagd om met een visie te komen voor de toekomst van werken in de gezondheid en zorg in brede zin,” zei Boereboom “Dat ligt er nu, maar voor de operationalisering van de Transitieagenda Human Capital is wel de steun van VWS en de andere departementen nodig, waaronder OCW, SZW en EZK. Als overheidsvertegenwoordiger in het Topteam LSH voel ik me verantwoordelijk om ook hen te betrekken.”

Marcelis Boereboom ontvangt de Transitieagenda Human Capital van Pancras Hogendoorn. Van linksboven naar rechtsonder: Lia Platel (Human Capital Coördinator a.i. Topsector LSH), Irene Faas (Programma Assistent Human Capital Topsector LSH), Prof. Dr. Nico van Meeteren (Algemeen Directeur Topsector LSH), Marcelis Boereboom (SG VWS, Topteamlid LSH namens overheid en Themateamlid MT G&Z), Prof. Dr. Pancras Hogendoorn (Topteamlid LSH namens academici), Dr. Albert van der Horst (CSO VWS, Kernteamlid MT G&Z)

De Transitieagenda beschrijft hoe de verschillende partners samenwerken om nu én in de toekomst voldoende professionals te hebben in de gezondheid, zorg en life sciences, mét de juiste competenties, kennis en vaardigheden. De coalitie kijkt hierbij vooruit naar de toekomst: hoe zien de beroepen en de opleidingen in de LSH sector er in 2030 uit?

“We krijgen een enorm tekort als we de arbeidsmarkt in de gezondheids- en zorgsector niet anders gaan inrichten. We moeten het doen met de resources die we hebben: hoe kunnen we die zo goed mogelijk benutten?” – Marcelis Boereboom

Lees de Transitieagenda Human Capital en bekijk het toekomstbeeld

 

Collaboration

‹ News overview