Zorgverzekeraar Vergoedt Behandeling via App Volledig

Het gebruik van zorgapps heeft door de corona periode een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Hoewel pre-corona het gebruik van deze apps nog in de kinderschoenen stond, worden nu ​enkele apps gebruikt als alternatief voor specifieke behandelingen die voorheen in het ziekenhuis plaats vonden. 

Door diverse positieve reacties hebben het Maastricht UMC+ en zorgverzekeraar VGZ een akkoord gesloten om het gebruik van een hartritme-app te financieren. Dat de hartritme-app nu onder de reguliere zorg valt is een mooie ontwikkeling. 

Patiënten die met regelmaat het ziekenhuis bezoeken, ter controle van hun hart, zijn beperkt in hun activiteiten. Door de ontwikkeling van zorgapps wordt het voor de patient mogelijk om hun hartritme te meten vanuit een andere plek, bijvoorbeeld op vakantie. Artsen kunnen de hartfunctie op een afstandje beoordelen en op basis hiervan beslissen wat de volgende stap is. De app heeft ook een waarschuwingsmechanisme, als het alarm afgaat is het alsnog nodig een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis.

Meer weten over de impact van deze app op patiënten en behandelaren? Lees het op de website van de NOS.

Bron: NOS

Care at home

‹ News overview