Tips en Tricks: Thuis én op Kantoor Gezond Blijven

Met de drukte van het dagelijks leven is het moeilijk om te sporten en gezond te blijven eten. Soms vergeten we dat een goede gezondheid eigenlijk heel erg belangrijk is. Door dagelijks gezond te eten en in beweging te blijven, voorkom je veel ziekten en het helpt je ook langer gezond en fit te blijven. Wil jij meer weten over hoe je thuis en op kantoor gemakkelijk gezond kunt blijven? In dit artikel ontdek je tips en tricks om dat te doen.

In beweging met workout video’s

Wij hebben allemaal wel eens geen tijd of zin om naar de sportschool te gaan. Met behulp van online workouts is het gemakkelijker om gezond te blijven. Het voordeel van deze video’s is dat je altijd tussendoor een korte oefening of workout kunt doen. Er is grote keuze uit deze workout video’s. Zo heb je staand en zittende oefeningen, met of zonder behulp van fitnessapparaten en gewichten. Zo is er dus altijd een video geschikt voor jou. Dit is ook handig als je voor een lange tijd achter een bureau hebt gezeten. Daarnaast kun je de oefeningen ook gezellig met je collega’s doen om tussen het werken door wat beweging te krijgen.

Dagelijks bewegen op Kantoor

Zittend en staand werken
Of je nu op het kantoor werkt of je thuis aan het werk bent, het blijft moeilijk om tijdens een werkdag beweging te krijgen. De afwisseling tussen zittend en staand werken wordt steeds populairder. Staand werken heeft veel voordelen en zorgt voor een goede doorbloeding in zowel je lichaam als in je hersenen. Staand werken zorgt er ook voor dat je optimaal kunt presteren en geconcentreerder kunt werken. Als je overdags in beweging bent verklein je de kans om ziek te worden. Ga daarom elke half uur even van je plek af om drinken te halen of staand te gaan werken: op deze manier kom je al een eind.

De 20-20-2-regel
Dit is een handig hulpmiddel om je ogen rust te geven wanneer je voor een lange tijd naar een computerscherm aan het kijken bent. Het werkt zo: na 20 minuten naar je scherm gekeken te hebben, neem je een pauze van 20 seconden. Doe dit door van je scherm af in de verte te kijken. Verder ga je ook minstens 2 uur per dag naar buiten, zodat je ogen genoeg daglicht krijgen.

Maak een wandeling
Een wandeling maken is ook altijd een goede optie om in beweging te blijven: even tijdens de lunchpauze om samen met collega’s bij te praten. Als je overdag veel in overleg zit en vooral veel aan het spreken bent, is het ook nog een mogelijkheid om buiten een meeting te houden. Door zittend of staand buiten te spenderen, zorg je er zo voor dat je op een werkdag genoeg tijd buiten bent.

Dagelijks bewegen thuis

Je kunt veel dingen doen om ook thuis gezond te blijven. Er zijn verschillende dingen die je samen met anderen kunt doen, zoals een muziekje opzetten en even gaan dansen. Ook kun je met de hulp van gezonde recepten gevarieerd eten maken.

Een ander leuk alternatief is geocachen. Dit is een buitenspel waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger, op bijvoorbeeld je telefoon, om op welke plek dan ook een zogenoemde ‘cache’ te vinden. Een cache is een waterdicht kistje met daarin een logboek (waar iedereen in mag schrijven) en andere leuke voorwerpen die anderen in het kistje hebben gedaan. Het werkt zo: na het verstoppen van een schat, maakt de persoon via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. Geocachen is een leuke activiteit om samen met anderen even het huis uit te gaan.

Tot slot: doe wat je zelf het leukste vindt!

Er zijn dus vele opties om thuis en op het werk gezond en in beweging te blijven. Dus denk er eens over na om een bureau te kopen waar je achter kunt zitten en staan. Of ga samen met je gezin of collega’s even naar buiten om overdags toch genoeg frisse lucht binnen te krijgen. Bepaal zelf wat jij het leukste vindt om op een doordeweekse dag te doen om actief en gezond te blijven.

Kantoor

‹ News overview