Uitnodiging: Live interview ‘Digitale Gezondheid en Zorgrevolutie Voor en Met Iedereen’

Een gezonder Nederland… dat is wat wij willen bereiken. Samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werken wij daarom aan de volgende missie: In 2040 leven alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid, en zijn de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaaleconomische groepen met 30% afgenomen. Want daar ligt de grootste winst op het gebied van gezonde levensjaren. De verschillen zijn groot en hardnekkig: 6 jaar verschil in levensverwachting. 15 jaar verschil in gezond ervaren jaren. Maar wat is daarvoor nodig? Het succes van de missie wordt bepaald door goede maatschappelijke inbedding van technologische innovaties. Burgers moeten worden gezien als coalitiepartner die in het huidige innovatietijdperk niet meer mogen ontbreken.

Tijdens de coronacrisis is zichtbaar geworden dat AI en eHealth applicaties grote kansen bieden om de gezondheid van de bevolking te bevorderen. Deze digitale zorgrevolutie is alleen voor iedereen waardevol wanneer met iedereen als gelijkwaardige partner wordt samengewerkt. Ook met mensen die laaggeletterd zijn (2,5 miljoen Nederlanders) en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden (1 op 3 mensen) en/of digitale vaardigheden (18% Nederlanders >12 jr.). Alleen door alle doelgroepen vanaf de start bij de ontwikkeling te betrekken zijn data uit AI-tools valide. Bovendien is het betrekken van alle doelgroepen een voorwaarde om gebruik van eHealth te laten groeien. De AI-coalitie stimuleert dit via de werkgroep Burger- en Patiënten participatie en doet dringend appel op ontwikkelaars en zorgvernieuwers om hieraan bij te dragen. 

Meld je aan

Neem online deel aan de sessie ‘Digitale zorgrevolutie voor en met iedereen’ en laat je inspireren door Nico van Meeteren, Pieter Jeekel, Robbert van Bokhoven, Jannick Dorresteijn en Dick Gingnagel en schrijf mee met de Tips & Tricks van ervaringsdeskundigen voor een goede samenwerking en het brengen van jouw product naar de patiënt! Ter illustratie gebruiken we in deze sessie de U-Prevent website/app voor gezamenlijke besluitvorming over preventie van hart- en vaatziekten. Meld je aan voor het Mobile Healthcare event op 18 november en wij verwelkomen je graag online van 11:45–12:15 uur!

Welke onderwerpen kunt u verwachten?

  • Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan profiteren van de digitale zorgrevolutie?
  • Hoe benutten we AI om gezondheidswinst te bereiken bij mensen waar ziektelast het grootst is.
  • Betrek alle doelgroepen bij de ontwikkeling van AI voor gezondheid en zorg.

Deze sessie wordt georganiseerd door Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en Pharos, het landelijk expertisecentrum gezondheidsverschillen.

VR

‹ News overview