Multidisciplinary IMDI ​​call about technology for manageable care is now open

Afgelopen oktober 2019 werd aangekondigd dat IMDI twee nieuwe subsidieoproepen zou openstellen. De tweede oproep hiervan – demonstratieprojecten – staat inmiddels open. Deze oproep richt zich op het doorontwikkelen van een technologie die al gevalideerd is in het lab tot een Minimal Viable Product (MVP) welke vervolgens zal worden gevalideerd in de leef- en/of zorgomgeving.

Doel Demonstratieprojecten

Het doel van deze subsidieoproep is om kansrijk en veelbelovend onderzoek een mogelijkheid te bieden om vanuit het onderzoek een stap dichter bij de toepassing in de praktijk te komen. Omdat het bij veel onderzoeksprojecten nog vaak aan bewijs ontbreekt dat de medische technologie ook daadwerkelijk bijdraagt aan een betere toegankelijkheid en/of betaalbaarheid van de zorg, wordt deze bewijslast met deze subsidieoproep gestimuleerd. Projecten binnen deze subsidieoproep moeten erop gericht zijn om technische innovaties die al gevalideerd zijn in het lab (TRL4) verder te ontwikkelen tot het niveau van een Minimal Viable Product (MVP) en vervolgens het toepassen en valideren van de technologie (TRL 5-6) in de leef- en zorgomgeving.

Alleen door resultaten van medisch technisch onderzoek daadwerkelijk in de maatschappij toe te passen, is het mogelijk om impact te genereren en wordt voorkomen dat deze resultaten (ongewenst) op de plank blijven liggen.

Aanvragen

Voor honorering van het gehele demonstratieproject moeten twee aanvragen worden ingediend. De eerste heeft betrekking op het ontwikkelen van een Minimal Viable Product (MVP) en de tweede op de toepassing en validering (TRL 5-6) van de technologie in de leef- en zorgomgeving. De tweede aanvraag kan alleen ingediend worden indien de eerste aanvraag is gehonoreerd. Meer informatie over de voorwaarden vindt u in de subsidieoproep.

Bij deze subsidieoproep wordt u gevraagd om kenbaar te maken dat u van plan bent een subsidieaanvraag in te dienen. De deadline voor deze verplichte intentieverklaring is dinsdag 10 maart 2020 voor 14:00 uur en is mogelijk via deze link. Met deze vooraanmelding wordt eventuele toekomstige samenwerking gestimuleerd en daarom gaat u met het aanmelden van uw initiatief akkoord met het publiceren van de gestuurde informatie op de ZonMw website (exclusief contactinformatie). Een overzicht van de aangemelde initiatieven vindt u hier.

Innovative Medical Devices Initiative (IMDI)

IMDI is een strategisch publiek-private-partnerschap (PPP) en is gestart in 2010. Het richt zich specifiek op de ontwikkeling en toepassing van de medische technologie die het toenemend tekort aan zorgpersoneel aanpakt en de toegankelijkheid van de zorg in de eigen leefomgeving waarborgt. Juist van medische technologie is op deze gebieden een grote bijdrage te verwachten.

Deze subsidieoproep is tot stand gekomen door een samenwerking tussen NWO, ZonMw en Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland).

Meer informatie?

Eventuele vragen of opmerkingen kunt u sturen naar imdi@zonmw.nl.

Bron: ZonMw

Multidisciplinary IMDI ​​call about technology for manageable care is now open

‹ News overview