Here is the best of 2018

Het is alweer bijna het einde van het jaar en daar horen natuurlijk lijstjes bij. De Ingenieur, het Nederlandse media platform voor techniek, heeft daarom een overzicht gemaakt van de veertien belangrijkste technologische doorbraken van Nederlandse origine die zij verwachten in het jaar 2018. De goede vertegenwoordiging van de Life Sciences & Health technologieën in deze lijst representeert de innovatiekracht van de sector. Met deze technologische doorbraken maken we samen een stap om de maatschappelijke uitdaging Gezondheid en Zorg aan te pakken. Het aantal toegekende wereldbolletjes geeft hun (geschatte) maatschappelijke impact aan.

Kweekweefsel met bloedvaten
In 2018 gaan de eerste tests van start om bloedvaten te 3D-printen om bij een gecompliceerde breuk botcellen van bloed te voorzien voor de aanvoer van zuurstof en voeding.

Ouderen privacy-vriendelijk monitoren
Een grootschalige toepassing van een minder inbreuk makende ouderenmonitoring zal van start gaan in 2018. Deze methode waarbij zelflerende bewegingssensors afwijkingen van gebruikelijk gedrag vaststellen en zo nodig bij de zorgverleners alarm slaan, maakt het mogelijk om ouderen op een privacy-vriendelijke manier te monitoren.

Vervangende hartklep van eigen cellen
Komend jaar moet blijken of een vervangende hartklep van lichaamseigen cellen betrouwbaar genoeg is en als zodanig kan worden gecertificeerd.

Lees het volledige overzicht op de website van De Ingenieur

Here is the best of 2018

‹ News overview