Galapagos included in AEX Index

Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) maakt bekend dat Euronext Galapagos NV vanaf 20 juni 2016 zal opnemen in de AEX Index op Euronext Amsterdam. Galapagos is het eerste biotechnologiebedrijf ooit om in de AEX Index opgenomen te worden.

De AEX vertegenwoordigt de 25 grootste bedrijven die op Euronext Amsterdam verhandeld worden. “We zijn trots dat we 11 jaar na onze beursnotering op Euronext nu worden opgenomen in de AEX, de prestigieuze index van grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Het laat de evolutie zien van Galapagos van een target discovery biotech start-up naar een geïntegreerd biofarmaceutisch ‘powerhouse’”, zegt Onno van de Stolpe, CEO en oprichter. 

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 2, Fase 1, preklinische studies en onderzoeksprogramma’s in cystic fibrosis, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: in samenwerking met Gilead streven we ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 440 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Bron: Galapagos

Galapagos included in AEX Index

‹ News overview