Holland Pavilion was a great succes at the Medica 2015

Op maandag 16 november jl. werd voor de vijfde maal het Holland Paviljoen georganiseerd door de Task Force Health Care (TFHC) en Health~Holland.

Gehuld in oranje presenteerde kleine start-ups tot aan grote bedrijven zich gezamenlijk op de internationale medische vakbeurs MEDICA in Düsseldorf. De deelnemende bedrijven werden verwelkomd door de Nederlandse Ambassadeur (Berlijn) Monique van Daalen. In samenwerking met de nieuwkomers Creative Holland vond er een gezamenlijke lunch plaats voor alle Hollandse participanten. Daarmee ging de MEDICA 2015 officieel van start. Op de tweede dag stond er een druk programma gepland.

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Jan Raaijmakers, boegbeeld van de Topsector Life Science & Health, waren de gehele dinsdagmiddag aanwezig op de beurs. Na een intensieve ronde langs deelnemende bedrijven, werd door Thijs Teeling (voorzitter TFHC) het ‘Strategie Internationaal LSH sector rapport’ officieel overhandigd aan de minister. Afsluitend werden alle aanwezigen door de organisatie ontvangen voor de traditionele Holland Netwerk Borrel.

Ook woensdag was wederom een succesvolle drukke dag op de MEDICA. Door een mooie sfeer van optimisme, vitaliteit en vernieuwing  was er grote belangstelling voor het Holland Paviljoen, deelnemende bedrijven en organisaties grepen hun kans om potentiële klanten, afnemers, partners en importeurs te ontmoeten. Health~Holland gidsen en Meet the Dutch promotie materiaal werden in grote getalen afgenomen. In de avonduren werd de voorlaatste dag beëindigd met een Holland Pavilion Party mede dankzij de inbreng van Nederlandse Dj’s.

Op de laatste dag van de Medica werden nog eenmaal bezoekers verwelkomt door de deelnemende bedrijven en organisaties. Met een totaal bezoekersaantal van 130.000 specialisten was het wederom een succesvol event. Bezoekers uit ongeveer 120 verschillende landen kwamen naar Düsseldorf. Het percentage internationale bezoekers bedroeg iets meer dan 50 procent, een opvallend groot aantal kwam uit de buitenlandse markten van de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en met name uit Iran en landen gelegen in het Arabisch taalgebied.

Wilt u volgend jaar ook deelnemen op het Holland Paviljoen, neem dan tijdig contact op met de Task Force Health Care of Health~Holland.

‹ News overview