Green Innovation Boost

De Nederlandse Tuinbouw behoort internationaal tot de wereldtop. Tegelijkertijd staan we voor werelduitdagingen. Het eten van morgen moet niet alleen duurzaam en lekker zijn, de consument wil vooral voedzame, veilige en gezonde voeding. Slimme technologie, big data en innovaties op het gebied van voedselwaarde helpen in te spelen op de wensen van de consument. Cross-overs met bedrijven buiten de tuinbouwsector, zoals ict- en technologiebedrijven, zorgorganisaties en handelshuizen, designers en marketeers, kunnen nieuwe innovaties versterken en versnellen of nieuwe innovaties voortbrengen. 

Heeft u een vernieuwende aanpak om de consument van morgen te raken?

Dan dagen wij u uit om mee te doen aan de Innovation Boost van Greenport Holland en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Tijdens de Innovation Boost gaat u samen met experts van binnen én buiten de sector aan de slag om uw concept versneld een stap verder te brengen.

De Innovation Boost draait om de thema's:

  • Big food data: de huidige technologie maakt voortdurende integratie van verschillende gegevensstromen mogelijk. Het maakt dataverrijking beschikbaar, betaalbaar en toepasbaar. Hoe kunnen de consument en de tuinbouwsector nog meer profiteren van big data services
     
  • Voedselveiligheid: bij de aankoop van verse producten staat de veiligheid bovenaan bij de consument. Voedselveiligheid draait om herkomst, inhoud, veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Hoe kan de groente- en fruitsector innovaties inzetten om op een gemakkelijke en aantrekkelijke manier de consument in staat te stellen veilige keuzes te maken?
     
  • Voedingswaarde: de wereld vraagt innovatieve oplossingen om steeds meer mensen van kwalitatief hoogwaardig voedsel te voorzien. Gezonde voeding kan een oplossing bieden voor welvaartsziektes als diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht. En hoe kunnen we verse voeding extra meerwaarde geven en als zodanig op de winkelvloer herkennen?

Wie weet kunt u hiermee wel versneld uw idee of concept in de praktijk brengen en/ of opschalen! 

Voor meer informatie en aanmelding kijk op: http://topsectortu.nl/nl/meld-uw-innovatie-aan-voor-de-green-innovation-boost-van-greenport-holland-en-topsector-tu

Green Innovation Boost

‹ News overview