LifetecZONe Business Café

Logo

LifetecZONe staat voor het realiseren van nieuwe samenwerkingen, regionaal en nu ook op Europees niveau!
Als partner binnen het Euroclusters project BioMan4R2 kunnen we leden nu de kans bieden om Europese partners te vinden, gezamenlijk innovatieprojecten uit te voeren, en zo samen te bouwen aan de bestendigheid van het LifetecZONe ecosysteem. Ingrid zal, als projectmanager BioMan4R2, toelichten hoe u hiervan gebruik kunt maken.

15.45 Miniworkshop ‘Haal de stress uit de naleving van de regelgeving MDR’ door Anne-Charlotte van Blokland, project manager Holland Innovative

Na het afronden van haar studie biomedical engineering cum laude aan de TU Twente en haar promotie aan de Oxford University is Anne-Charlotte werkzaam geweest bij Philips en nu medtech specialist bij Holland Innovation. 

Do’s en don’ts voor MedTech-ondernemers. Sinds 2017 is de nieuwe wet MDR voor medische hulpmiddelen in Europa van toepassing. De implementatie ervan is tot nu toe een hobbelige weg geweest, met grote obstakels zoals geen beschikbare begeleiding, onvoldoende personeel en lange wachttijden bij de aangemelde instantie. De MDR is complex voor alle betrokkenen. Gedurende deze miniworkshop zullen we uw specifieke vragen beantwoorden, die je in kunt dienen via het aanmeldformulier.

Pitchers:

Benjamin Tchang, Marketing Manager Sirius Medical Systems 
Sirius Medical is januari 2023 opgenomen in de “Top 15 Medical Device Startups in 2022” door Healthcare Tech Outlook. Sirius Medical produceert Pintuition, een state-of-the-art navigatiesysteem dat chirurgen voorziet van real-time afstands- en directionele navigatiebegeleiding om borsttumoren gemakkelijk en nauwkeurig te lokaliseren.

Aron Wierts Program Manager  Bambi Medical
Bambi Medical ontwikkelt de Bambi-Belt, een medisch apparaat dat non-intrusieve draadloze monitoring biedt voor te vroeg geboren baby’s.

Valer Pop, CEO LifeSense Group
LifeSense Group is een technologieontwikkelingsbedrijf dat o.a. digitale continentieoplossingen voor de man, vrouw en kinderen ontwerpt en maakt. 

Rob van Overbeek, Commercial Development manager Kadans
Kadans Science Partner biedt innovatieve bedrijven inspirerende huisvesting.

Jan Rietsema, directeur SBMC
SBMC biedt hoogwaardige faciliteiten en kennis voor de industrialisatie van biomaterialen en biologisch afbreekbare implantaten die worden gebruikt voor regeneratieve therepieën.

18.00 uur Einde

 

‹ Events overview