ABOARD Webinar #5 | Van diagnose naar prognose

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. Het project ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer.

ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een serie webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

Het vijfde webinar vindt plaats op vrijdag 17 maart (14.00-15.00 uur) en wordt verzorgd door Prof. dr. Wiesje van der Flier. Na de vraag “Dokter, wat heb ik?”, is de volgende vraag in de spreekkamer “Dokter, wat kan ik verwachten?”. En juist op deze vraag kunnen dokters nog niet zo goed antwoord geven. Daarom doet het ABOARD project onderzoek om de prognose te verbeteren. Wiesje van der Flier neemt u mee in de ontwikkeling van voorspelmodellen voor het hele ziektetraject van alzheimer, die niet alleen voor specifieke onderzoekspopulaties gelden, maar ook voor gewone patiënten. Met uitkomsten die ertoe doen.

Wilt u hieraan meedoen? Schrijf u dan in.

Meld je aan

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het ABOARD-project en uitnodigingen ontvangen voor aankomende webinars? Meld u dan hier aan.

Bron: Amsterdam UMC

‹ Events overview