Het Digitale Zorg en Innovatie Dialoog

Ben jij als zorgprofessional bezig met het anders organiseren van werken in de zorg? Heb jij er ideeën over, goede ervaring mee die anderen ook zouden kunnen overnemen?

Gezocht: Omdenkers en zorgprofessionals  

We zijn op zoek naar ervaring op het gebied van anders organiseren van zorg. Vanuit de achterliggende vraag: hoe kan digitale zorg onderdeel worden van het geheel van passende zorg. Hoe zet je technologie daarbij in? Alle ervaring is welkom. We gaan in een gezamenlijk denkproces op zoek naar welke wissel om moeten om het ook daadwerkelijk anders te kunnen organiseren. Samen omdenken, doe je ook mee?

Datum, locatie, tijd

  • Donderdag 10 november 2022
  • Zorginstituut Nederland, Willem Dudokhof 1, 1112 ZA Diemen
  • Van 09:30 – 11.30
  • Inloop met koffie vanaf 9 uur en na afloop een broodje

Deze dialoog wordt georganiseerd door de ZorgZandbak. Dit is een initiatief van het Zorginstituut Nederland (ZIN) met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) in opdracht van het Ministerie van VWS en heeft tot doel om digitale zorg onderdeel te maken van het geheel van passende zorg.

Dit gebeurt door middel van het samenbrengen van de perspectieven en input van de burger en zorg-, kennis- innovatieve partijen en overheidspartijen. Een gezamenlijke aanpak die tot nieuwe antwoorden leidt.  Dit doen wij concreet in de vorm van dialoogsessies met alle relevante stakeholders.

Context

De Zorgzandbak heeft in twee eerdere dialogen met innovators aanknopingspunten opgehaald en wil dit nu met een bredere groep toetsen, verdiepen en uitwerken in deze sessie. Om zo te komen tot een gezamenlijk beeld; een doe- en leeragenda voor wat ons als partijen samen te doen staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verschillen tussen technische- en procesinnovatie binnen de zorg, en hoe hiermee om te gaan. Deze en andere prangende (maar onderbelichte) onderwerpen komen aan bod.

Oproep

Heb of ben jij een goed voorbeeld van passende hybride zorg in de praktijk, sluit aan. In deze derde sessie zullen wij op basis van exemplarische voorbeelden een verdiepende stap zetten. De bijeenkomst van 10 november dient als input voor de slotbijeenkomst op 8 december, waar de zorgzandbak haar resultaten van 2022 deelt vanuit het perspectief van de burger, innovator en systeem.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door te mailen naar zorgzandbak@nfluence.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u die stellen via deze weg.

Bron: ICT & health

‹ Events overview