Het Nieuwe Wonen

Image

Op 22 september vindt op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem het jaarlijkse DEEL-congres plaats. Het congres heeft dit jaar speciale aandacht voor techniek en bewonersparticipatie.

Tijdens het congres wordt opnieuw de samenwerking bekrachtigd binnen DEEL. Verder worden er onderling de laatste inzichten uitgewisseld en spreken ze over thema’s als participatie en de meerwaarde van technologie in de woonomgeving. 

Praktische informatie

Datum en tijd
Donderdag 22 september 2022
09:30 - 17:45

Locatie
Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem

Deelname
€ 150 ex btw (zonder voucher)

Actieve en Innovative samenwerking

Het jaarlijkse congres ‘Het Nieuwe Wonen’ legt de focus op het ontwikkelen van een slimme woon(zorg)omgeving, vanuit een samenwerking tussen wetenschap en praktijk. Het gaat hierbij om multidisciplinair onderzoek dat bijdraagt aan het beter benutten van technologie en ruimtelijke kennis, toekomstgericht en mensgericht.

In onze ‘Dutch Empathic Environment Livinglabs’ zoeken onderzoekers vanuit verschillende vakgebieden in samenwerking met zorginstellingen,  woningcorporaties en bewoners naar wat wel en wat niet werkt. De Livinglabs kenmerken zich door de actieve en innovatieve samenwerking in de hele keten van wonen, zelfstandig met of zonder ambulante zorg tot aan intramuraal wonen.

Op 22 september 2022 wordt de opgedane kennis uit de diverse Livinglabs aangekaart. Ontwerpprincipes en slimme woonconcepten worden met zorginstellingen, woningcorporaties, het bedrijfsleven en kennisinstellingen bediscusieeerd. De dag, voorgezeten door dagvoorzitter Erwin van Aken, biedt u een gevarieerd programma met workshops en  inspirerende keynotes van Prof.dr. Nico van Meeteren (Health~Holland), Wethouder Grete Visser (Gem. Nijmegen) en Jacobine Geel (College Rechten van de Mens).

Programma 

9.30 uur          
Inloop
10.00 uur
Opening
10.10 uur
Keynote Gezondheid in de leefomgeving | prof.dr. Nico van Meeteren
10.40 uur
Talkshow ‘De waarde van techniek’ met o.a. prof.dr.ir. Masi Mohammadi, prof.dr. Somaya Ben Allouch en prof.dr. Nico van Meeteren
11.05 uur
Onderzoekers aan het woord
11.10 uur
Pauze
11.30 uur
DEEL Academy met oa de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Rob Verhofstad
12.15 uur
Keynote
12.40 uur
Lunch
13.25 uur
Cultureel Intermezzo
13.45 uur
Workshopronde 1
14.30 uur
Pauze
14.50 uur
Workshopronde 2
15.35 uur
Terugkoppeling workshops
16.00 uur
Keynote | Jacobine Geel
16.30 uur
Talkshow ‘Participatie met bewoners. Hoe doe je dat?’ met o.a. prof.dr.ir. Masi Mohammadi en Jacobine Geel
16.55 uur
Afsluiting
17.00  uur
Netwerkborrel

 

Voor Wie

  • Medewerkers van (maatschappelijke organisaties zoals) zorginstellingen en woningbouwverenigingen
  • Kennisinstellingen
  • Bewoners(initiatieven)
  • Overheid, bedrijfsleven, medewerkers die geinteresseerd zijn in het nieuwe wonen  (gebouwde omgeving, gezondheid en tech/innovatie)

Kosten

De reguliere prijs is €150,- ecxl. BTW. 
Gratis (met voucher) voor HAN medewerkers, HAN-studenten, medewerkers van Woonzorg Nederland, bewoners van livinglabs. 

Neem contact op als je een recht hebt op een voucher. Ze staan niet op naam, dus je kunt ook een voucher via een andere medewerker gebruiken.

Bron: DEEL Academy

‹ Events overview