Webinar 2diabeat: Integrale aanpak in wijk ter voorkoming van diabetes type 2

Diabetes type 2 is een groot probleem in onze samenleving en alleen samen kunnen we de opmars stoppen. Een gezonde leefstijl kan deze aandoening voorkomen, omkeren of de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren. Het programma 2diabeat gaat deze strijd aan, door middel van een integrale aanpak in een wijk of dorp. Vanuit deze lokale omgeving, worden mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 ‘getriggered’ om hun leefstijl te verbeteren. Dit gaat dus over gezonde voeding, meer bewegen, stressbeheersing en voldoende slaap.

Samen met de partner VitaValley organiseert HealthValley een webinar over het landelijke programma 2diabeat. Ze nemen ons mee in de integrale aanpak die wetenschappelijk is onderbouwd. We horen hoe het vergaat in een wijk waar de aanpak is gestart. En je krijgt te horen hoe een dorp of wijk mee kan doen aan dit mooie programma.

Laat je inspireren door sprekers van 

  • Maarten Ploeg: Vitavalley /  2diabeat
  • John Wijnbergen: Gemeente Arnhem
  • Jürgen Meijer: Aanjager wijk Geitenkamp Arnhem

Voor wie: Huisartsen, diëtisten, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, gemeenten, GGD, zorgverzekeraars en andere professionals betrokken in preventie in de wijk.

Wanneer: 16 juni 2021, 10.00 - 10.45 uur

Aanmelden: https://www.healthvalley.nl/events/2diabeat

Logo

Meedoen als wijk of dorp? Kijk voor meer informatie ook op: www.2diabeat.nl

Bron: HealthValley

‹ Events overview