Webinar Productinnovatie

Binnen de medische sector is innovatie van onschatbare waarde. Maar hoe breng je een innovatief idee tot leven?

Op 4 maart (16:00 - 18:00 uur) gaat het netwerk LifetecZONe je het vertellen. Ze zijn dan online te gast in de kleurrijke studio van GBO Innovation makers. Van eerste schets tot aan productie begeleiden zij ondernemers bij het ontwikkelen van hun product innovatie.

Tijdens een exclusief online-event gaan drie ondernemers vertellen over de realisatie van hun productidee. Hierbij staan ze stil bij onderwerpen als het ontwerpproces, concept ontwikkeling, prototyping en (0)-serieproductie.

Na afloop kun je van 17.15 tot 18.00 uur online napraten met de sprekers en bestuursleden van LifetecZONe in kleine chatruimtes.

Sprekers

Jeroen op ten Berg is de O in de bedrijfsnaam GBO Innovation makers. Al 30 jaar lang laten ze productenideeën tot leven komen. Tijdens het event laat hij de laatste medische design-trends zien aan de hand van gerealiseerde producten.

Mart Mulders richtte in 2014 Medical Training Tools op. Na bijna twee decennia op medisch gebied, waaronder ervaring uit de eerste hand bij het assisteren van anesthesiologen en als trainer van medische hulpmiddelen, weet Mart hoe belangrijk goede training is voor zorgprofessionals. In samenwerking met GBO Innovation makers is Mart erin geslaagd om een vertaling te maken van een biologisch product, een echte maag, naar een siliconenmodel voor trainingsdoeleinden in de gezondheidszorg. Mart zal vertellen over het ontwikkelingsproces van het bijzondere project wat gehonoreerd is door Collin Crowdfund.

Toine Schoutens doet al meer dan vijfentwintig jaar onderzoek naar het gebruik van lichttherapie. In eerste instantie was dit ter verbetering van de zogenaamde winterdepressie maar snel daarna bleken er uitgebreide toepassingsmogelijkheden bij slaap- en slaap/waak stoornissen, maar ook bij het verminderen van jetlag en het werken in ploegendienst. Toen bleek dat gewone ‘lichtbakken’ omslachtig en onhandig waren in het dagelijkse gebruik ontwikkelde hij in 2007 het eerste prototype van een lichtbril. Hier bleek toen de markt nog niet rijp voor, maar na een verzoek van technisch directeur Jacco Verhaeren van de Olympische zwemploeg van Australië in 2015 werd het prototype doorontwikkeld tot de huidige, app gestuurde Propeaq lichtbril. Intussen wordt deze lichtbril door meer dan 750 Olympiërs uit 14 landen gebruikt tegen jetlag en voor betere prestaties op ongewone momenten. Daarnaast zijn er nog vele duizenden anderen die de Propeaq gebruiken tijdens de nachtdienst en wordt er gewerkt aan een proof of concept voor de ziekte van Parkinson. Toine zal een overzicht geven van het ontstaan en gebruik van de lichtbril en de uitgebreide mogelijkheden voor toepassing in de nabije toekomst.

Moderator: Albert Zeeman

Sidekick: Ria Hein

Na ontvangst van je aanmelding ontvang je de toegangscodes voor de online omgeving. Aanmelden kan via de website van LifetecZONe. 

Bron: LifetecZONe

‹ Events overview