Webinar LifetecZONe CEO ronde tafel 'MKB ervaringen met subsidies'

Banner

Vier leidinggevende ondernemers van lifetec bedrijven praten op 25 maart om 12:00 uur een uur informeel tijdens lunchtijd met elkaar over hun bedrijf, product en ervaringen met subsidies. We ontvangen ze op het Pivot Park in Oss. Dit is een toonaangevende locatie in Europa voor innovaties in geneesmiddelenontwikkeling, met specialisaties in immunologie, oncologie en celtherapie.

Vragen waar we graag een antwoord op krijgen:

Ervaar je meer ondersteuning van subsidies bij de ontwikkeling van je product/dienst? Wat doen jullie aan risicobeheersing in jullie innovatieportfolio? Maakt subsidiegelden een belangrijk onderdeel uit van je werkend kapitaal? Wat voor ervaring heb je met subsidies. Wat bevalt goed en wat niet? 

Deelnemers

CCO Jaap Heukelomi-Med Tech                                                                                                                                         
Jaap studeerde elektrotechniek aan de TU-Delft en werd MSc gespecialiseerd in regeltechniek. Na een aantal jaren ervaring in operations en strategie met Philips displaysystemen was hij verantwoordelijk voor marketing en sales met high-end professionele camerasystemen bij Philips en later bij Thomson / Thales.

In 2018 is het bedrijf i-Med Technology opgericht met o.a. partner Brightlands VPZL (Samenwerking Maastricht University Hospital MUMC en de Brightlands Health Campus).

Hun bedrijf heeft onlangs een DIGI-B-CUBE voucher ontvangen, als onderdeel van Europese Horizon 2020) voor chirurgische loep SURNIA. Deze nieuwe generatie chirurgische loep biedt de chirurg een verbeterd stereoscopisch zicht, aangevuld met patiënt specifieke preoperatieve en real-time gegevens. De loep bevat de mogelijkheid om via 2-way streaming hulp op afstand in te schakelen, tijdens operaties. Ook faciliteert de loep chirurgietraining op afstand, maar onder levensechte omstandigheden.

CEO Han van ’t Klooster, PharmaCytics 
Han werkt sinds 1991 in de farmaceutische industrie in een grote variatie functies; marketing, General Management BeNeLux en MT-lid Europa/RoW. Als consultant heeft hij met name ervaring in het opzetten van EU-infrastructuren voor Amerikaanse bedrijven.

PharmaCytics heeft een unieke prodrug ontwikkeld die een groot probleem in de farma industrie aanpakt, namelijk meer controle over de farmacokinetiek van medicijnen en specifiek de orale bio-beschikbaarheid. Met deze techniek kan zelfs een intraveneus middel worden omgezet in een orale variant. Dit gebeurt door medicijnen op voedsel te laten lijken waardoor de darmwand het makkelijk kan opnemen. Eenmaal in de bloedbaan wordt het medicijn weer losgekoppeld.

PharmaCytics heeft recent en in het verleden succesvol ingeschreven op kleinere en grotere subsidietrajecten zoals Innovatiekrediet, Red Med Tech discovery Fund, EFRO proeftuin Nanomedicine, en CODEX4SME’s. Ook zijn er een aantal niet toegekend zoals Marie Curie.

CEO Monique van Scherpenzeel, GlycoMScan
Monique van Scherpenzeel verruilde de universiteit voor het bedrijfsleven. In april 2018 startte ze haar eigen bedrijf GlycoMScan, welke contractonderzoek en analytische diensten voor farma, life sciences bedrijven en de academische wereld levert. Haar bedrijf is gespecialiseerd in massaspectrometrie en heeft een achtergrond in eiwit- en glycosyleringsanalyses. De voornaamste activiteiten momenteel zijn pharmacokinetiek analyses van kleine en grote moleculen in lichaamsvloeistoffen en weefsels, en de karakterisatie van therapeutische antilichamen op het gebied van glycosylering. Vanuit haar academische achtergrond heeft Monique geruime ervaring met het schrijven van subsidies, en haalde als hoogtepunt de zeer competitieve NWO-Veni subsidie in 2015, een persoonlijke beurs voor excellente jonge wetenschappers, waarmee zij in RadboudUMC onderzoek deed aan het suikermetabolisme in patiënten met erfelijke stofwisselingsziekten. Andere subsidies die zij haalde waren een EMBO en een FEBS fellowship voor een onderzoeksperiode als postdoctoral fellow aan de ETH in Zürich, een DTL subsidie samen met Maastricht Universitair Medisch Centrum op onderzoek naar galactosemia, en een subsidie vanuit Agilent Technologies voor een reis naar ASMS (American Society for Mass Spectrometry) conferentie in Vancouver.

GlycoMScan heeft afgelopen zomer met Florabio Teknololoji, Biberach University of Applied Sciences and PAIA Biotech GmbH een Europees consortium gevormd middels een Eurostars subsidie. Ze werken aan het begrijpen van kweekfactoren die van invloed zijn op de antilichaam glycosylering.

Oprichter Bas Lemmens, Nemo Healthcare 
Bas Lemmens is oprichter en oud-CEO van Nemo Healthcare en momenteel werkzaam als VP Business Development voor CryoSol-World. Bas is afgestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen in de richting Bioprocestechnologie. Vanuit de diverse functies die hij heeft vervuld heeft hij veel ervaring met het aanvragen en verwerven van subsidies in Life Sciences en Medische technologie. Naast lokale stimuleringsprogramma’s heeft hij in 2016 een Horizon2020 subsidie vanuit de EU toegewezen gekregen voor Nemo Healthcare en in 2019 een Innovatiekrediet-lening van AgentschapNL voor CryoSol-World. Als ondernemer heeft hij een uitgesproken mening over de voor- en nadelen van subsidies.

Aanmelden

U bent van harte welkom op 25 maart vanaf 12 uur online. In de week voorafgaand aan het webinar ontvangt u de link naar de online omgeving van Zoom . Meld u aan via het aanmeldformulier

Bron: LifetecZONe

‹ Events overview