WORDT VERPLAATST - Conferentie "Kansrijke Start heeft de Toekomst!"

Omdat Nederland weer in lockdown gaat tot en met 19 januari 2021 is er helaas besloten de conferentie te verplaatsen. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de conferentie zal plaatsvinden. Houd de nieuwsbrief, website en aanmeldwebsite in de gaten voor meer informatie.

Sinds de aftrap van het actieprogramma in september 2018 is er een duidelijke Kansrijke Start - beweging op gang gekomen. Inmiddels werken in 275 gemeenten professionals uit het medisch en sociaal domein samen aan het bouwen van lokale coalities Kansrijke Start. Allemaal met als doel om meer kinderen in kwetsbare gezinnen tijdens de 1e 1000 dagen van hun leven een betere start te geven.

Elk jaar organiseert VWS samen met Pharos en het College Perinatale Zorg (CPZ) een landelijke conferentie om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Vanwege corona zal de conferentie dit jaar als een online-evenement worden georganiseerd. Het doel van deze editie is delen wat er tot nu toe bereikt is en elkaar inspireren hoe we de samenwerking rondom de 1e 1000 dagen verder kunnen versterken. Daarnaast richten we onze blik ook op de toekomst: hoe kunnen we de Kansrijke Start – aanpak zo goed mogelijk borgen? Net zoals afgelopen edities richt de landelijke conferentie zich op alle (potentiële) partners van de lokale coalities.

Onderdelen van de conferentie zullen zijn:

  • Live talkshow met afwisselende tafelheren en –dames waaronder Staatssecretaris Paul Blokhuis
  • Een carrousel van boeiende inspiratiesessies
  • Het laten zien van inspirerende voorbeelden in het land
  • Het gesprek over de borging van Kansrijke Start in de toekomst

De officiële uitnodiging met de mogelijkheid u aan te melden en meer informatie over het programma volgt, maar noteer dinsdagmiddag 9 februari van 14.00 tot 17.00 vast in uw agenda. Wij kijken uit naar uw deelname!

Bron: Rijksoverheid

‹ Events overview