Informatiebijeenkomst KIC missiegedreven programma’s

-

Meerdere thematische programma’s binnen het kennis en innovatie convenant (KIC) zijn geopend. Met een totaal budget van 55 miljoen euro zetten deze missiegedreven programma’s in op innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen waarbij publiek private samenwerking centraal staat. Kom meer te weten over de opzet, voorwaarden en mogelijkheden tijdens de online bijeenkomst op 13 oktober 2020.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u naast algemene informatie over programma’s en voorwaarden ten aan zien van interdisciplinair samenwerken en kennisbenutting ook meer uitgebreidere informatie per openstaand programma. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Datum: 13 oktober 2020
Tijdstip: 14:00-16:00
Locatie: online, link ontvangt u na inschrijving

Mocht u vragen hebben neemt u dan contact op met kic-missie@nwo.nl

Heeft u inhoudelijke vragen over de missiecalls neemt u dan contact op met Maarten de Zwart m.dezwart@nwo.nl en/of Eelco van Dongen via e.vandongen@nwo.nl.

Programma

14:00 Ontvangst
 Rolf Bossert, coördinator Kennis Innovatieconvenant NWO

14:10 Missiegedreven calls

Maarten de Zwart en Eelco van Dongen, coördinatoren missiegedreven programma's

14:30 Interdisciplinair samenwerken en kennisbenutting

14:50 Korte pauze

15:00 Start ronde 1 parallelsessies:

  • Aquatische voedselproductie
  • Circulariteit
  • Innovaties voor wind en zonne-energie
  • Klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer
  • Leefstijl en leefomgeving
  • Leven met dementie
  • Sleuteltechnologieen

15:30 Start ronde 2 parallelsessies:

  • Aquatische voedselproductie
  • Circulariteit
  • Innovaties voor wind en zonne-energie
  • Klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer
  • Leefstijl en leefomgeving
  • Leven met dementie
  • Sleuteltechnologieën

16:00 Einde

Aanmelden

Meld je aan via de website van NWO.

NWO en KIC

Klimaatverandering, cybersecurity, vergrijzing: onze samenleving staat voor een aantal grote uitdagingen die vragen om meer kennis en baanbrekende innovaties. Dat biedt kansen voor wetenschappers, bedrijven én publieke partijen. NWO speelt daarop in door jaarlijks ruim 100 miljoen euro te investeren in fundamenteel en praktijkgericht onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers in samenwerking met bedrijven. De financiële bijdrage van NWO is vastgelegd in het Kennis- en Innovatieconvenant (KIC) 2020-2023, waarin kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheden en andere publieke partijen gezamenlijk investeren in innovatie. Deze financiering sluit aan bij het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid van het kabinet.

NWO zet hierbij in op programma’s van aanzienlijke omvang zodat echt een verschil kan worden gemaakt. Om de gestelde uitdagingen te halen, initieert NWO samenwerkingen, legt verbindingen tussen wetenschappers, private en publieke partijen en stimuleert NWO het verkennen van nieuwe wegen. Door de verschillende partijen bij elkaar te brengen, ontstaan nieuwe consortia en innovatief onderzoek. In de visie van NWO zijn de kansen op de beoogde veranderingen en de impact ervan het grootst als ingezet wordt op interdisciplinair onderzoek waarbij samenwerking wordt gezocht met relevante kennisinstellingen, publieke en private partners, inclusief het midden- en kleinbedrijf. Partners dragen substantieel bij in het onderzoek in geld (in kind).

Jaarlijks wordt een beperkt aantal grote thematische calls ontwikkeld met een omvang tussen de 5 en 15 miljoen euro. De onderwerpkeuze wordt bepaald op basis van geprioriteerde onderwerpen uit de Kennis en innovatie agenda’s (KIA’s) of daaraan gerelateerd. Onderzoekers dienen voorstellen in voor samenwerkingsprojecten, met een budget van 750.000 tot 4 miljoen euro per voorstel. Per call wordt een cofinancieringspercentage ingesteld. Deze bedraagt, afhankelijk van het onderwerp, ofwel 10 ofwel 30%, waarvan de helft in cash.

Meer informatie

‹ Events overview