Life Sciences & Health Mission Colombia

26 June - 2 July

Van 26 juni t/m 2 juli 2016 organiseren de Task Force Health Care en het Holland House Colombia in opdracht van de Transitiefaciliteit van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bogotá, een missie naar Colombia specifiek voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector.

Kansen in Colombia
De gezondheidszorg in Colombia is aan sterke ontwikkelingen onderhevig. Het verbeteren van de kwaliteit en toegang tot zorg (onvoldoende capaciteit in met name ruraal gebied) staan hoog op de nationale agenda, waarbij de overheid fors investeert in fysieke en sociale infrastructuur. De private sector in de grote steden biedt al hoog kwalitatieve zorg in een groeiend aantal (nieuwe) ziekenhuizen en klinieken. 90% van de zorginstellingen is privaat en is geïnteresseerd in innovatieve en slimme oplossingen ter bevordering van de efficiëntie van hun organisatie. Tijdens een recent fact-finding bezoek hebben belangrijke stakeholders in Colombia grote interesse getoond in Nederlandse expertise en oplossingen die kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van het vergelijkbare gezondheidszorg systeem. Colombia heeft (als enige land in Latijns-Amerika) een Managed Competition systeem, waardoor Nederland (naast Zwitserland en Duitsland) met haar vergelijkbare systeem vrij eenvoudig toepasbare oplossingen kan bieden.

In 2006 werd er tussen de Nederlandse en Colombiaanse Ministers van Volksgezondheid al een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend, voor samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. Dit MoU werd verder uitgewerkt tot een “Werkplan” met een aantal specifieke thema’s die Minister Schippers tijdens haar bezoek aan Colombia in 2015 ondertekende.

Kort samengevat, bent u actief in de healthcare sector en bent u gereed en geïnteresseerd om kansen in Zuid-Amerika te verzilveren dan is dit hét moment om deel te nemen aan de missie naar Colombia! Tijdens het TFHC event ‘International Healthcare Opportunities’ op 10 Maart 2016 zal het rapport ‘Marktkansen in de Medische Sector Colombia’ door het Holland House en de Task Force Health Care gelanceerd en gepresenteerd worden. Mocht u nog twijfelen, dit is een ideale gelegenheid om uw vragen m.b.t. het land en de mogelijkheden te stellen en meer te weten te komen over de unieke kansen voor de Nederlandse LSH sector in Colombia.

Voor wie is de missie interessant?
De missie is geschikt voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de Topsector Life Sciences & Health. Deze missie is met name interessant (maar niet uitsluitend) voor bedrijven en organisaties werkzaam op het gebied van:

 • Medische Hulpmiddelen en Apparaten: producten t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen zoals apparaten, instrumenten, hulpmiddelen, implantaten, gebruiksartikelen en toebehoren.
 • Ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: Producten en diensten m.b.t. het ontwerp, inrichting, , bouw, duurzaamheid, efficiëntie en kwaliteit van zorginstellingen.
 • E-Health en ICT oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere digitale en automatiseringsoplossingen voor intra- en extramurale zorg.
 • Medische Educatie en Communicatie: Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, community-involvement, trainingen, en advisering ter optimalisatie van de zorg capaciteit (m.n. in rurale / armere gebieden).
 • Publieke Gezondheidszorg oplossingen: Kennis en diensten m.b.t. systemen-, distributie-, verzekeringen- en beleid- in de zorg en advisering ter optimalisatie van de gezondheidszorg infrastructuur.

Wat biedt de missie u?
Deze missie geeft u in korte tijd veel inzicht over de situatie en mogelijkheden in Colombia betreffende de gezondheidszorg en brengt u in direct contact met relevante partijen. Het bezoek omvat onder andere (de voorgenomen activiteiten zijn voor verandering vatbaar):

 1. Enkele Collectieve Bezoeken aan publieke en private healthcare stakeholders (bijv. Ministerie van Gezondheidszorg, publieke en private (universitaire) ziekenhuizen).
 2. 6 Expertmeetings waar specifieke thema’s gepresenteerd en besproken worden met vooraanstaande publieke en private Colombiaanse stakeholders. De voorgestelde thema’s zijn (dit staat open voor suggesties):
  1. Versterking van het gezondheidszorgsysteem
  2. Capaciteitsopbouw (training) & Toegang van de Zorg (rurale gebieden)
  3. Optimaliseren van de Zorg Infrastructuur (klinieken en ziekenhuizen)
  4. Innovaties en Nieuwe Concepten in de Zorg (o.a. eHealth)
 3. Een eigen ‘poster-stand’ van uw organisatie (3 á 6 m2) in de Holland Lounge op de Meditech 2016 – de grootste medische beurs van Colombia (zie hier)
 4. Aanwezigheid bij high-level forum georganiseerd door de Colombiaanse vereniging van ziekenhuizen o.a. bijgewoond door de Colombiaanse President en Minister van Volksgezondheid.
 5. Netwerkrecepties en Netwerklunches die u de mogelijkheid bieden diverse relevante partijen te ontmoeten.
 6. Mogelijkheid tot Individuele Matchmaking (6-9 afspraken in totaal per deelnemer) waarin u verbonden wordt met relevante partijen die anders moeilijk traceer- of bereikbaar zijn.
 7. Kennisdeling en mogelijke Samenwerking met de Nederlandse organisaties binnen de delegatie. Door de strikte sectorbenadering komt u automatisch in contact met interessante organisaties uit uw branche.
 8. Aanwezigheid, Begeleiding en ondersteuning van het Holland House, de Task Force Health Care en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Bogotá.

Kosten deelname
Kosten voor deelname bedragen € 650,- (excl. BTW) per bedrijf.
De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfskosten en eventuele vertaaldiensten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Is uw belangstelling gewekt en wenst u deel te nemen aan het de LSH missie naar Colombia?
Dan verzoeken wij u vriendelijk bijgaand deelnameformulier ingevuld en voorzien van handtekening te retourneren vóór 11 maart 2016 aan suze.kruisheer@tfhc.nl.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Om het gezamenlijke en uw individuele succes van de missie te vergroten organiseren wij voorafgaand ter voorbereiding een deelnemersbijeenkomst. Na aanmelding voor de missie ontvangt u hiervoor een uitnodiging.

Mocht u nog vragen en / of opmerkingen hebben, neem dan contact op met:
Suze Kruisheer (suze.kruisheer@tfhc.nl of +31 (0)79 353 11 13).

‹ Events overview