Innovatiemissie Ageing en Integrated Care Singapore

26 - 29 April

Wilt u met uw kennisinstelling of bedrijf bijdragen aan het innoveren van de zorg in Singapore? Neem dan deel aan de factfinding- en matchmakingmissie naar Singapore op het gebied van vergrijzing en 'integrated care'.

De innovatieadviseurs van de Nederlandse ambassade in Singapore en team IRIS van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseren deze missie.

Achtergrond en actieplan
In 2030 is 1 op de 5 inwoners van Singapore 65-plus. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie. Aanleiding voor de 'Ministerial Committee on Ageing' voor de aankondiging van een New Actionplan for Successful Ageing met een budget van 3 miljard Singapore dollar (ongeveer € 2 miljard) tot 2030.

Het doel van het plan is:

  • de realisatie van een 'Nation for all Ages', met een focus op een actieve en gezonde oude dag;
  • de stimulering van een hechte gemeenschap met sterke banden tussen verschillende generaties;
  • de bouw van een seniorvriendelijke stad met voorzieningen voor ouderen en mogelijkheden om in de eigen omgeving ouder te worden (Ageing in Place).

Wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe oplossingen is een belangrijk component van het plan. Technologie speelt een belangrijke rol in de realisatie van de plannen, zoals integratie van sensoren, apps en monitoring. Ook is aandacht voor chronische ziekten en preventie en onderzoek naar oplossingen voor een andere inrichting van de zorg. 

Wat kunt u verwachten tijdens de missie?
Het programma omvat 4 dagen om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de gezondheidszorg en ontwikkelingen in Singapore. Maar ook om te laten zien wat Nederland te bieden heeft. Het programma laat u kennismaken met relevante partijen uit het bedrijfsleven, de overheid en onderzoekswereld. Daarnaast organiseert de ambassade een ronde tafel of seminar met netwerkgelegenheid.

Conceptprogramma
Lees de uitgebreide beschrijving van het conceptprogramma. Het doel is het programma zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de specifieke behoeften en verwachtingen van de deelnemers. Heeft u interesse in deelname? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op.

Aanmelden
Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met de innovatieadviseurs in Singapore via marijke-ten.haaf@minbuza.nl.

Bezoek de website voor meer informatie.

‹ Events overview