Economische Missie naar de Verenigde Staten

1 juni t/m 5 juni

Wilt u zakendoen of zoekt u mogelijkheden voor investeringen en/of samenwerking in de Verenigde Staten? Ga dan mee met de economische missie naar de Verenigde Staten. Deze missie zal geleid worden door een bewindspersoon. Prof. dr. Nico van Meeteren zal namens Health~Holland deelnemen aan de missie en spreken op het seminar in Chicago.

Focus op sectoren/thema’s
Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit onderstaande sectoren:

 • Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen met thema 'Feeding the City & Healthier Food'
  30 mei t/m 3 juni - Detroit, Grand Rapids en Chicago
 • Life Sciences & Health, Chemie en HTSM met thema  'Healthy Ageing - Shared Challenges, Smart Solutions'
  1 t/m 5 juni – Grand Rapids, Chicago en Boston (bij voldoende belangstelling)

Bekijk het Healthy Ageing programma hier.

LSH, Chemie en HTSM:  Healthy  Ageing - Shared Challenges, Smart Solutions
De VS staat net als Nederland voor grote maatschappelijke uitdagingen als het gaat om een toegankelijke, betaalbare en kwalitatief hoogwaardige zorg. Dit vertaalt zich in een groeiende vraag naar innovatieve concepten en producten.

De VS is een wereldleider in onderzoek en investeringen in hightech en life sciences en is een belangrijke innovator in geavanceerde diagnostiek en behandelingen. Daarbij investeert de VS stevig in de ontwikkeling van geavanceerde productietechnologieën en materialen die aan de basis staan van de ontwikkeling en introductie van nieuwe innovaties in de zorg. De economie in de VS groeit in vergelijking met andere landen in de wereld fors meer en de vooruitzichten zijn gunstig voor groeiende markten zoals de gezondheidszorg, met een jaarlijkse omzet van maar liefst honderden miljarden dollars.

Kortom: er zijn zeer goede redenen voor Nederlandse bedrijven, start-ups en kennisinstellingen om nu de kansen te verkennen in de VS voor R&D samenwerking, investeringen en business development. Kansen die de Nederlandse topsectoren Life Sciences & Health, High Tech Systemen & Materialen en Chemie graag samen willen verzilveren in de missie binnen het gezamenlijke thema 'Healthy Ageing - Shared Challenges, Smart Solutions'.

De missie biedt kansen voor (start-up) bedrijven, hightech toeleveranciers, kennisinstellingen, UMC’s en universiteiten die kennis en/of producten leveren op de volgende onderwerpen:

 • medische apparaten en hulpmiddelen voor bijv. diagnostiek, detectie en revalidatie;
 • nieuwe materialen en productietechnologieën zoals bijv. 3D-printing voor medische toepassingen;
 • health-IT oplossingen voor o.a. de thuis- en ouderenzorg en kwaliteit van zorg;
 • onderzoek in oncologie, kindergeneeskunde en neurodegeneratieve ziektes, maar ook materiaalonderzoek;
 • technologieontwikkeling in bijv. robotica, tissue engineering, biomedische materialen, biomechanical engineering, optics en imaging.

Wilt u meer leren over deze onderwerpen in de VS of biedt uw bedrijf, kennisinstelling of organisatie oplossingen binnen deze thema’s, meldt u zich dan snel aan!

Meer informatie op www.rvo.nl

‹ Events overview