Subsidieronde: Ontwikkeling vroege-fase onderzoek infrastructuur

Binnen deze subsidieronde is het mogelijk om een start te maken met de ontwikkeling van de benodigde infrastructuur in de vorm van een vroege-fase infectie unit voor de uitvoering van onder andere Controlled Human Infection Model studies.

Wie kan aanvragen

Een samenwerkingsverband/consortium waarbij ten minste drie academische centra met aantoonbare expertise op het gebied van infectiemodellen betrokken zijn.
De volgende partij(en) kunnen/kan aanspraak maken op subsidie:

  • Nederlandse onderzoeksorganisaties in de zin van het EU staatssteunrecht
  • Organisaties die zowel een wettelijke taak uitoefenen als economische activiteiten verrichten (in de zin van het EU staatssteunrecht).

Waarvoor

Deze subsidieoproep betreft een stimuleringssubsidie en staat open voor uitgewerkte aanvragen vanuit consortia die zich richten op de ontwikkeling van de benodigde infrastructuur voor de uitvoering van vroege-fase onderzoek voor onder andere Controlled Human Infection Model (CHIM) studies middels een vroege-fase infectie unit. Op de lange termijn moet de infrastructuur beschikbaar en bruikbaar zijn voor het uitvoeren van essentiële klinische studies ten tijde van een pandemie, en belangrijk fase 1 onderzoek wanneer er geen pandemie is. Belangrijk hiervoor is dat de infrastructuur zelfvoorzienend is.

Wat aanvragen

Vanuit het COVID-19 programma stelt ZonMw in totaal € 9.500.000,- beschikbaar voor de ontwikkeling van een vroege-fase infectie unit. Bijdragen van derden is geen vereiste, maar strekt wel tot aanbeveling. Het budget dient realistisch en goed onderbouwd te zijn. Het project dient afgerond te zijn voor oktober 2025. Het streven is om 1 aanvraag te honoreren.

Wanneer

Deadline indienen uitgewerkte subsidieaanvraag 19 september 2023, 14:00 uur
Ontvangst commentaar referenten 13 oktober 2023
Deadline indienen wederhoor 27 oktober, 14:00 uur
Besluit Eind december 2023
Uiterlijke startdatum 2 maanden na honorering

Bron: ZonMw

Ontwikkeling vroege-fase onderzoek infrastructuur

‹ News overview