Open call voor samenwerking Nederlandse en Oekraïense onderzoekers

NWO en de Oekraïense wetenschapsfinancier NRFU bundelen hun krachten in de nieuwe “NWO Hop-On Call for Proposals for Researchers Based in Ukraine: NWO-NRFU Partnership Initiative 2023”. Wetenschappers in Oekraïne krijgen in deze call de kans om samen te werken met wetenschappers in het Koninkrijk der Nederlanden en zo hun wetenschappelijke carrière voort te zetten.

Het doel van deze call is het stimuleren van online deelname van gekwalificeerde onderzoekers in Oekraïne uit alle wetenschappelijke disciplines aan lopende NWO-projecten en het uitbreiden van hun professionele netwerk in de Nederlandse onderzoeksgemeenschap. Het NWO projectteam kan advies en informatie bieden aan de individuele Oekraïense onderzoekers.

Projectleiders van een lopend (of binnenkort startend) NWO onderzoek krijgen tijdelijk de mogelijkheid om een deel van het project aan een kennisinstelling in Oekraïne uit te laten voeren door een onderzoeker aldaar. Projectleiders kunnen financiering aanvragen voor de bekostiging van een aanstelling van één onderzoeker in Oekraïne gedurende 6 tot 24 maanden plus materieel budget. Er is in totaal 250.000 euro beschikbaar voor deze regeling en een beperking van maximaal één beurs per Oekraïense kennisinstelling. Per project kan een projectleider maximaal 25.000 euro aanvragen.

Aanvragen kunnen vanaf 11 september 2023 op elk moment worden ingediend. De uiteindelijke deadline is 8 april 2024 om 14:00 uur CET. Aanvragen moeten NWO ten minste 2 maanden voor de beoogde start van de deelname van de Oekraïense partner aan het lopende NWO-project hebben bereikt. Aanvragen worden toegekend op basis van “first come – first served”.

Informatiesessie en matchmaking

Voor geïnteresseerde onderzoekers uit Nederland en Oekraïne organiseren NWO en NRFU een online informatiebijeenkomst op 17 augustus 2023 van 10:00-11:00 CET. In deze informatiebijeenkomst geven NWO en NRFU een korte presentatie over deze call en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ook zullen NWO en NRFU een online matchmakingsbijeenkomst organiseren om geïnteresseerde onderzoekers uit Nederland en Oekraïne bij elkaar te kunnen brengen. Deze vindt plaats op 28 augustus 2023 van 13:00-15:00 CET.

Bron: NWO

Open call voor samenwerking Nederlandse en Oekraïense onderzoekers

‹ News overview