Prof. dr. Nico van Meeteren nieuwe directeur Stichting LSH en secretaris van het Topteam LSH

Rob van Leen, boegbeeld en voorzitter van het topteam en regiegroep van de Topsector Life Sciences & Health (LSH), maakt vandaag bekend dat Prof. dr. Nico van Meeteren de opvolger wordt van Frans van den Boom bij de Topsector LSH. Per 1 februari 2015 start Van Meeteren, tot voor kort Innovatiedirecteur van TNO, als Directeur van de Stichting LSH en secretaris van het Topteam LSH.

Van Meeteren innoveert al zijn hele leven. Zo initieerde hij 18 jaar lang producten- en diensteninnovaties ten behoeve van de fysiotherapie en revalidatie door middel van fundamenteel en toegepast onderzoek vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Vanaf 2008 vervulde hij vanuit TNO diverse leidinggevende functies in nationale en internationale gremia en startte hij de publiek-private samenwerking ten behoeve van gezondheidsbevordering in proeftuinen en regio’s als “Vitaal Vechtdal” en “Economie071” . Van Meeteren kreeg in 2009 de Parel van ZonMw voor een innovatie genaamd “Better in, Better out”. Deze innovatie, die inmiddels wereldwijd geëxporteerd wordt vanuit zijn deeltijd leerstoel aan de Universiteit Maastricht*, biedt pre- en postoperatieve maatregelen voor kwetsbare patiënten.

Rob van Leen heet Van Meeteren van harte welkom bij de Topsector LSH. “Na het voortreffelijke werk van zijn voorganger Frans van den Boom, die de topsector een toekomstbestendige basis gaf, hebben we hoge verwachtingen van Van Meeteren. We kennen zijn inspiratie, creativiteit en visie, maar vooral ook zijn talent en ervaring om partijen duurzaam te verbinden in succesvolle regionale coalities op een gezamenlijke vitaliteits- en economieagenda met nationale en internationale spin off.”

Prof. dr. Nico van Meeteren nieuwe directeur Stichting LSH en secretaris van het Topteam LSH

‹ News overview