Minister Henk Kamp opens new office Sensara and Dutch Domotic

Henk Kamp, minister van Economische Zaken, heeft maandag bij de officiële opening van het nieuwe kantoor van Sensara in de Rotterdam Science Tower kennis gemaakt met de bedrijven Sensara en Dutch Domotics. Een kwart van de mensen is binnenkort 65plusser. Deze grote groep consumenten heeft behoefte aan gezondheidstechnologie. Nederland heeft op dit gebied een voorsprong dankzij de aanwezigheid van een uitstekend zorgsysteem en veel innovatieve bedrijven. Met de juiste stimulansen kan gezondheidstechnologie een belangrijk exportproduct worden.

Langer veilig thuis
Sensara is een slim monitoringsysteem dat ervoor zorgt dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Sensara helpt mee om mensen in onze maatschappij – bewoners, mantelzorgers en familieleden – te verbinden. Het systeem is vanaf half april commercieel beschikbaar.

Verpleeghuizen
Dutch Domotics levert monitoringssystemen voor verpleeghuizen, waarbij bewoners worden behoed voor val- en dwaalincidenten. Dutch Domotics staat aan de vooravond van internationale expansie. Er lopen al pilotprojecten in Engeland, Duitsland en China. De snelle groei van het in 2012 opgerichte bedrijf was aanleiding voor de verhuizing naar de Rotterdamse Science Tower.

Volgens CEO dr. Irek Karkowski kiezen steeds meer senioren ervoor om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. “Daarom is Sensara de ideale oplossing voor iedere familie die ouders of grootouders aanmoedigt om zelfstandig te blijven, maar intussen hun gezondheid en welzijn graag onopvallend in de gaten wil houden. Familie en mantelzorgers krijgen een bericht op hun smartphone wanneer hun zelfstandig wonende moeder of vader ziek is, niet is opgestaan of niet is thuis gekomen. Het zelflerende systeem maakt gebruik van kleine, onopvallende sensoren die bewoners een optimale privacy garanderen”, aldus Karkowski.  Dutch Domotics is het resultaat van 14 jaar internationaal wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer op www.dutchdomotics.nl

 

‹ News overview