ZonMw grants five projects in LSH '2Treat' call

Kennisinstituten, bedrijfsleven en gezondheidsfondsen gaan samenwerken in 5 onderzoeksprojecten op het gebied van Regenerative Geneeskunde en Moleculaire Diagnostiek / Pharmacotherapie.
Door in te zetten op de roadmaps Regenerative Medicine,Pharmacotherapy en Molecular Diagnostics  wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de doelstellingen van de topsector Life Sciences & Health (LSH).

Doelstellingen
De projecten die gehonoreerd zijn binnen het programma ‘2Treat’ voldoen aan de volgende eisen:

  • Het gaat om het faciliteren van translationeel en eerste fasen klinisch onderzoek, met een duidelijk omschreven resultaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn een medisch product (een innovatieve wondbehandeling of een nieuw soort botimplantaat, maar ook een diagnostische methode waarbij het succes van een medische behandeling beter voorspelbaar wordt.
  • Stimuleren van samenwerking tussen kennisinstellingen en ondernemingen en aansluiting met gezondheidsfondsen
  • Bijdragen aan kostenbeheersing in de gezondheidszorg

Wie, wat en hoe lang?
Op advies van de internationale programma commissie zijn vijf van de zes aanvragen gehonoreerd. Gezamenlijk hebben deze projecten een budgetomvang van ruim €14,6 miljoen met een looptijd van 4-5 jaar. Bijdragen worden geleverd vanuit 4 verschillende gezondheidsfondsen, het bedrijfsleven, de betrokken kennisinstellingen en ZonMw.

Een korte beschrijving van de projecten (191 KB) (in het Engels)

ZonMw grants five projects in LSH '2Treat' call

‹ News overview