Webinar IPCEI Health wave 2

Het thema van het nieuwe IPCEI Health instrument wave 2 is duurzaamheid en circulariteit van medische hulpmiddelen en apparaten. Wilt u weten welke projecten in aanmerking komen? Of wilt u weten hoe u aanspraak kunt maken op IPCEI Health? Meld u dan aan voor dit webinar.

IPCEI staat voor ‘Important Project of Common European Interest’, ook wel in het Nederlands ‘belangrijke projecten van gemeenschappelijk Europees belang’. Een IPCEI is een geïntegreerd Europees project dat bestaat uit nationale projecten van bedrijven en/of onderzoeksinstellingen uit diverse EU-lidstaten die complementair zijn, synergie hebben en bijdragen aan Europese doelen.

NB: De voorbereidingen voor wave 2 zijn gestart maar het wachten is nog op finale goedkeuring van de minister.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor bedrijven en kennisinstellingen die zich richten op de ontwikkeling en productie van medische apparatuur en hulpmiddelen. De focus ligt op hoogwaardige R&D en productie met een strategische inzet op verduurzaming en circulariteit. IPCEI is een Europees initiatief en daarom is Europese samenwerking van belang.

Programma

Adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische zaken en Klimaat vertellen u meer over onderstaande onderwerpen:
•    Achtergrond IPCEI.
•    Thematiek van wave 2.
•    Proces rondom verkenning deelname Nederland aan IPCEI wave 2.
•    Ervaring Nearfield B.V. over deelname in IPCEI als mkb.
•    Q&A

Achtergrond IPCEI Health wave 2

Momenteel verkennen diverse lidstaten, inclusief Nederland, deelname aan de 2e wave van IPCEI Health. Nederland neemt al deel aan de 1e wave onder IPCEI Health op groene productie van geneesmiddelen. 
De deelnemende lidstaten hebben de gezamenlijk intentie om tot gezamenlijke grootschalige projecten te komen, innovatie aan te moedigen en het Europese (zorg)ecosysteem verder te versterken. 
Hierbij is sprake van een marktfalen waardoor deze projecten zonder overheidsingrepen lastig te realiseren zijn. IPCEI Health wave 2 richt zich op de volgende thema’s:

  • duurzaam ontwerp en fabricage van medische apparaten;
  • verbonden, draagbare en compacte medical imaging;
  • levensduur van actieve implanteerbare medische apparaten (AIMDs).

Voor Nederland biedt dit een unieke kans om bij te dragen aan de duurzaamheid en circulariteit van de medische hulpmiddelensector. Projecten op dit thema zullen met voorrang behandeld worden. 
Projecten die passen in een IPCEI richten zich op hoogwaardige innovaties en/of het verder opschalen hiervan tot een 1e industriële toepassing (FID). 

Aanmelden

Meld u aan
Het webinar vindt plaats via Zoom.

Meer informatie over dit evenement? Klik hier.

‹ Events overview