Matchmaking Human Capital Learning Communities (KIC)

Op 10 maart 2023 organiseert NWO een live matchmakingbijeenkomst voor de call ‘Human Capital, Learning Communities: essentieel voor het welslagen van maatschappelijke en technologische transities (KIC)’. Snelle maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen vragen om een wendbare respons op de voortdurend veranderende arbeidsmarkt. Deze call richt zich op hoe met learning communities innovatieversnelling kan worden bereikt.

Over de call

Snelle maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen vragen om een wendbare respons op de voortdurend veranderende arbeidsmarkt. Daarbij gaat het niet alleen om voldoende arbeidspotentieel, maar zeker ook om het voorbereiden van professionals en studenten op de veranderende werkpraktijk. Scholing en werk spelen een essentiële rol bij het in gang brengen en versnellen van innovaties.

Deze call richt zich op de vraag hoe learning communities bijdragen aan innovatie en hoe dat proces kan worden geoptimaliseerd. De term ‘learning community’ betreft publiek-private leer-werkpraktijken bedoeld om innovatie aan te jagen. Kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, overheid en andere publiek-private partners werken hierin nauw met elkaar samen. Onderzoek, werken, innoveren én leren worden aldus met elkaar verbonden.\

Meer over de call 

Ga naar de Call for proposals

Programma en doel matchmakingbijeenkomst

Het doel van deze matchmaking is o.a. partijen de gelegenheid bieden elkaar te vinden en elkaar te leren kennen en complementariteit en diversiteit binnen een (bestaand) consortium vergroten. Ook is het doel om unusual suspects bij elkaar te brengen met het oog op het faciliteren van vernieuwende samenwerkingsverbanden/consortia en hen zo in staat stellen samen een aanvraag in te dienen. Denk hierbij aan samenwerkingsverbanden tussen:

  • (uiteenlopende) vakgebieden;
  • onderzoek en toepassingspraktijk;
  • onderzoekers, publieke én private partners;
  • universiteiten en hbo’s;

Aan de hand van plenaire pitches en daarop volgende interactieve sessies in kleine groepen nemen aanwezigen kennis van de ingediende onderzoeksvoorstellen en verkennen ze mogelijkheden om aanvullende expertise in te brengen of een samenwerking of cofinanciering aan te gaan. Ook wordt er in het laatste deel van de bijeenkomst ruimte geboden om één op één met deelnemers in contact te komen.

Datum: 10 maart 2023
Tijdstip: 13.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: NWO Utrecht
Voertaal: Engels
Registratie: Uiterlijk vóór 6 maart, deelname is gratis

Aanmelden kan hier!

Bron: NWO

‹ Events overview