JAIN Expertsessie

JAIN nodigt u om deel te nemen aan de digitale JAIN expertsessie in de vorm van een matchingsbijeenkomst op woensdag 08.03.23 van 14.00-15.00 (CET) uur, via zoom.

JAIN biedt hiermee Nederlandse ontwikkelbedrijven in het domein Dementie de mogelijkheid mee te doen in het Alzheimer Nederland/Health~Holland “SPREAD consortium” dat reeds met 3 miljoen euro projectsubsidie vanuit Alzheimer Nederland gehonoreerd is. Daarnaast draagt Health~Holland nog eens 3 miljoen euro als PPS- toeslag bij, dat bestemd is voor concrete productontwikkelingsprojecten, die passend zijn binnen de missie van SPREAD en de Health Holland voorwaarden.

Het SPREAD consortium is nu bezig met de brede inventarisatie van behoeften van mensen met dementie, hun naasten en zorgverleners. In het tweede deel biedt Health Holland de mogelijkheid voor aanvullende financiering voor R&D projecten om sociale technologische innovaties te ontwikkelen. Het betreft technologische innovaties voor verbetering van het welbevinden van mensen met dementie, de leefstijl en gezondheid, ondersteuning van de mantelzorger, of inzet van domotica voor veiligheid in de woonomgeving. 

Prof. dr. Sytse Zuidema en prof. dr. Marjolein de Vugt, experts binnen de wetenschapscoalitie van de Stichting JAIN, zullen in deze sessie aangeven voor welke inhoudelijke projecten technologische innovaties kansrijk zouden kunnen zijn voor het ontwikkelen van producten of doorontwikkeling van bestaande producten, hierbij zal Health Holland de financieringskaders hiervoor toelichten. U kunt tijdens de expertsessie aangeven of u wilt deelnemen in het consortium en hoe uw inhoudelijke ideeën kunnen bijdragen aan het halen van de doelstelling.

Het SPREAD consortium besluit uiteindelijk welke ideeën en welke projecten het meest kansrijk zijn voor indiening bij Health~Holland. Het projectvoorstel moet voor 30 April 2023 worden ingediend bij Health Holland. JAIN zal het opstellen van het betreffende projectplan begeleiden en zorgdragen voor tijdige indiening.

Meld u aan voor de expertsessie woensdag 08.03.23 van 14.00 -15.00 uur. Mail aan h.arnold@jainprojects.com

Bron: JAIN

‹ Events overview