ABOARD Webinar 2: “Erfelijkheid bij de ziekte van Alzheimer: begrip en klinische praktijk"

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. Het project ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer.

ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een serie webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

Het tweede webinar vindt plaats op vrijdag 10 juni (14.00 -15.00 uur) en wordt verzorgd door Sven van der Lee en Henne Holstege. Henne Holstege en Sven van der Lee bespreken de nieuwste inzichten uit het internationale wetenschappelijk onderzoek op het gebied van genetica en bespreken veel voorkomende vragen van patiënten en familieleden.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen in het alzheimeronderzoek? Meld u dan aan voor het eerste webinar via www.aboard-project.nl/webinar.
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het ABOARD-project en uitnodigingen ontvangen voor aankomende webinars? Meld u dan hier aan.

 

‹ Events overview