Jubileum jaarcongres | De Week van Arts en Leefstijl: ’10 jaar Leefstijl, natuurlijk!’

-
Banner

Het congres vindt van 22 tot en met 25 november in de avonden online plaats en we streven ernaar om je de mogelijkheid te geven het hoofdprogramma op 26 november LIVE bij te wonen!

Een week lang, elke avond en vrijdag overdag, delen nationale en internationale sprekers onderzoeksresultaten, praktijkervaringen en nieuwe inzichten in leefstijl.

Er zijn verschillende manieren om het dagprogramma op vrijdag te volgen:

  • Dat kan online (thuis of op je werk) via het platform zoals je ook het avondprogramma volgt.
  • Met elkaar op regionale meeting-points waar je met collega’s uit de regio de live stream van het programma kunt volgen én kunt netwerken (meer informatie over locaties volgt binnenkort).

Sprekers

De lezingen worden gegeven door artsen, wetenschappers en specialisten die binnen hun vakgebied vooroplopen in het toepassen van leefstijl in de praktijk. Bekijk de sprekers hier. Alle dagen worden begeleid door de dagvoorzitter Joost Hoebrink en voorzitter Iris de Vries.

Programma:

Maandag 19:30 - 21:30 uur:
Afgelopen jaren is op basis van wetenschappelijk onderzoek de relatie tussen ongezonde leefstijl en het metabool syndroom onomstotelijk vastgesteld. In de spreekkamer merken we dagelijks hoe moeilijk het is om patiënten te bewegen tot een gezonde leefstijl. Er zijn te veel verleidingen in een leefomgeving die onvoldoende uitdaagt om gezonde keuzes te maken. We laten je kennismaken met initiatieven die hierin verandering (willen) brengen en trappen de avond af met Dariush Mozaffarian die samen met Hanno Pijl de nieuwste wetenschappelijke inzichten met je deelt. En Robert Lustig is terug: hij was op een eerder congres keynote spreker en inspireert opnieuw.

Dinsdag 19:30 - 21:30 uur: 
Inspirerende initiatieven op landelijk, regionaal en lokaal niveau laten zien wat mogelijk is bij de implementatie van leefstijl, hoe een gezamenlijke aanpak zorgt voor een gedragsverandering bij de patiënt zoals de Voedselapotheek. Meer specifiek laten we zien wat er gebeurt op het gebied van leefstijl en oncologie. Bijv. in het project Beter Gezond, een samenwerking tussen de 1ste, 2de en 3de lijn in de begeleiding van kankerpatiënten met leefstijl.

Thema's woensdag 19:30 - 21:30 uur:
We nemen je mee in de wereld van de GGZ waar leefstijl wordt ingezet voor de psychische gezondheid van patiënten om de kwaliteit van leven te verbeteren, medicatiegebruik te verminderen en wachttijden te verkorten. Maar leefstijl is er niet alleen voor de mentale weerbaarheid voor patiënten, ook een organisatie kan niet functioneren zonder gezonde medewerkers. In het Reinier Haga Gasthuis en bij Lentis wordt volop ingezet op een gezonde organisatie. Covid heeft laten zien hoe ontzettend belangrijk dat is.

Donderdag 19:30 - 21:30 uur:
Gezonde voeding is essentieel om onze (klein-)kinderen gezond te laten opgroeien en te voorkomen dat mensen niet meer onnodig ziek worden. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een gezond microbioom, en dat begint al voor de geboorte, essentieel is. Prof. dr. Tim Spector, hoogleraar genetica en directeur van het TwinsUK-register aan Kings College London, gaat in op de relatie tussen het microbioom, voeding en het immuunsysteem en wat hij van Covid heeft geleerd.

Hoofdprogramma op vrijdag 09:30 - 14:00 uur:

Op vrijdag 26 november wordt het hoofdprogramma LIVE opgenomen in een studio. De sprekers zijn in de studio aanwezig en gaan o.l.v. dagvoorzitter Joost Hoebink en onze voorzitter Iris de Vries met elkaar én met het publiek in gesprek.

Het belooft een inspirerende dag te worden die feestelijk wordt geopend door Martijn van Beek en Barbara Kerstens, beiden van Voeding Leeft en de ‘founders’ van het eerste Leefstijl-congres in 2011.

Op vrijdag komen de thema’s van de avonden terug: op een prikkelende manier vragen we de sprekers naar hun reactie op thema’s en onderwerpen die tijdens de onlinepresentaties naar voren zijn gekomen. Met daarbij natuurlijk de nadruk op hun visie voor de toekomst van leefstijlgeneeskunde.

Er zijn verschillende manieren om het dagprogramma op vrijdag te volgen:

  • Dat kan online (thuis of op je werk) via het platform zoals je ook het avondprogramma volgt.
  • Met elkaar op regionale meeting-points waar je met collega’s uit de regio de live stream van het programma kunt volgen én kunt netwerken (meer informatie over locaties volgt binnenkort).

Kijk voor meer informatie, het gedetailleerde programma en om je aan te melden op de website van Arts en Leefstijl.

Bron: Arts en Leefstijl

‹ Events overview