Informatiebijeenkomst: Subsidieronde Consortia Onderzoeksprogramma Dementie

Noteer maandag 1 november 2021 alvast in uw agenda. Op deze dag krijgt u van 14.30-17.00 uur tijdens een online bijeenkomst informatie over de subsidieronde van het Onderzoeksprogramma Dementie. Het gaat over de vorming van consortia, grote, multidiscliplinaire samenwerkingsverbanden, via de sandpit-methode.

Onderzoeksconsortia

Het Onderzoeksprogramma Dementie faciliteert de ontwikkeling van een robuuste, hoogwaardige en duurzame kennis-, onderzoeks- en ontwikkelinfrastructuur. Om dit te bereiken zullen in het Onderzoeksprogramma Dementie vier grote, multidisciplinaire samenwerkingsverbanden – onderzoeksconsortia – worden gevormd. De 4 consortia zullen zich richten op de werkpakketten Fundamenteel onderzoek, Risicoreductie, Diagnostiek en Jonge mensen met dementie. Meer informatie hierover kunt u vinden in de programmatekst (pagina 25).

Sandpit-methode

De Sandpit-methode wordt gebruikt om deze consortia te vormen. In de Sandpit wordt intensief, interactief en interdisciplinair samengewerkt om te komen tot innovatieve onderzoeksvoorstellen en nieuwe samenwerkingsverbanden. De gevormde onderzoeksvoorstellen worden vervolgens beoordeeld volgens de ZonMw-procedure, waarna 4 consortia worden gefinancierd. Bekijk de officiele uitnodiging  van de Sandpit-methode.

Bijeenkomst en aanmelden

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt de gehele procedure en oproep uitgebreid toegelicht en heeft u de mogelijkheid om andere geïnteresseerden te ontmoeten. Wilt u bij de informatiebijeenkomst op 1 november aanwezig zijn?

Schrijf u dan via dit formulier in.

Tijdpad

Maandag 1 november 2021: informatiebijeenkomst Multidisciplinaire Consortia
N.B. Onderstaande data zijn nog niet definitief.
Maandag 13 december 2021: deadline indienen motivatie
Vrijdag 14 januari 2022: introductiebijeenkomst sandpit Multidisciplinaire Consortia
Juli 2022: Honorering Multidisciplinaire Consortia

Webinar

Eerder, op 22 september, vond een webinar plaats over het Onderzoeksprogramma Dementie. We informeerden 160 onderzoekers, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden over het programma en de subsidiemogelijkheden. Tijdens het webinar had de kijker de mogelijkheid om vragen te stellen over het nieuwe programma. Hieronder zijn de slides terug te vinden van het webinar. Later volgt een Q&A met antwoorden de meest gestelde vragen.

Bron: ZonMw

‹ Events overview