Virtuele handelsmissie Zuid-Afrika

-

Bent u actief op het gebied van HealthTech, Smart Logistics of Fintech en wilt u zakendoen in Zuid-Afrika? Neem dan van 22 juni tot en met 25 juni deel aan de virtuele techmissie naar Zuid-Afrika.

Han Peters, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Pretoria, opent deze virtuele missie en wijst u de weg in Zuid-Afrika.

Voor deze missie wordt er nauw samengewerkt met VNO-NCW / MKB-Nederland. Zij hebben het belang van het bevorderen van handel met Afrika hoog op de agenda staan. Dit virtuele bezoek aan Zuid-Afrika draagt bij aan de door het bedrijfsleven gepresenteerde Afrika Strategie. In deze strategie wordt gewezen op nieuwe groeimarkten in Afrika die zorgen voor veel handels- en exportkansen. VNO-NCW / MKB-Nederland is ook aanwezig bij de start van deze missie.

Voor wie?

Deze missie is gericht op verscheidene sectoren. Deelname staat open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in een of meerdere van onderstaande sectoren:

  • HealthTech
  • Smart Logistics
  • Fintech

Tijdens deze missie leert u meer over het land en de kansen in de genoemde sectoren. Ook ontdekt u hoe de Zuid-Afrikaanse overheid uitdagingen in deze sectoren wil aanpakken. Nederlandse bedrijven die al actief zijn in Zuid-Afrika delen hun ervaringen. Daarnaast komt u in contact met Zuid-Afrikaanse organisaties en bedrijven.

Wij nodigen nadrukkelijk vrouwelijke ondernemers en onderzoekers uit om mee te doen aan deze missie.

Programma

U kunt zelf uw missieprogramma samenstellen uit een gevarieerd aanbod van online sessies. Zo richt u zelf missiedagen in die passen bij uw wensen en de uitdagingen van uw organisatie.

Tijdens de missie leert u meer over de kansen binnen uw sector. Sprekers praten u via webinars en forumdiscussies bij over trends en uitdagingen. Ook krijgt u een beeld van projecten waarbij partijen internationaal willen samenwerken.

2 soorten matchmaking

U kunt deelnemen aan de online matchmaking via het b2match-platform. Hierbij neemt u via het platform zelf contact op met lokale bedrijven en instellingen die binnen uw sector actief zijn.

U kunt ook kiezen voor matchmaking op maat. Hierbij zoekt een gespecialiseerde matchmaker actief voor u naar interessante contacten en organiseert een-op-eengesprekken.

Bekijk het volledige programma (Engelstalig).

Kosten

Deelname kost € 250 per Nederlandse organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Iedere extra deelnemer betaalt € 125.

Deelname aan de matchmaking op maat kost €250 extra per organisatie.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. Iedere deelnemer meldt zich apart aan. Aanmeldingen behandelen wij op volgorde van binnenkomst. Meldt u zich daarom snel aan.

Wilt u meedoen aan de matchmaking op maat, meldt u zich dan uiterlijk donderdag 6 mei aan. Na deze datum kunnen we niet meer garanderen dat u mee kunt doen aan dit onderdeel van de missie.

Let op: er kunnen maximaal 30 bedrijven deelnemen aan de matchmaking op maat. Voor inschrijving zonder matchmaking kunt u zich inschrijven tot 15 juni.

Wij vinden het belangrijk dat deelnemende bedrijven passen bij de sectoren en onderwerpen van de missie. Als u zich aanmeldt, vragen we u daarom aan te geven bij welke sessies u zich wilt aansluiten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse postennetwerk in Zuid-Afrika.

Heeft u nog vragen over deze virtuele missie? Kijk op de website van RVO of neem dan contact op met Hanneke Bogaerts of Karin Schipper.

Bron: RVO

‹ Events overview