Webinar: Medical Device Regulation (MDR)

Praktisch webinar over nieuwe veiligheids- en kwaliteitseisen op 22 juni, 10.00-10.45 uur

Per 26 mei 2021 treden de nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen, de Medical Device Regulation (MDR) in werking. Deze regels hebben niet alleen gevolgen voor fabrikanten, importeurs en distributeurs van medische hulpmiddelen, maar ook voor zorginstellingen, zorgverleners en gebruikers. Samen met het brancheteam zorg van Van Iersel Luchtman Advocaten, neemt Health Valley je in dit praktische webinar mee, door de belangrijkste regels. Een van de gevolgen van de MDR is dat de definitie van medische hulpmiddelen verruimd is. Daarnaast dienen medische hulpmiddelen onder de nieuwe regels te voldoen aan strengere veiligheids- en kwaliteitseisen. We praten je bij over deze nieuwe regels, maar je hebt ook de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan de experts.

We gaan in gesprek met deze twee experts van Van Iersel Luchtman Advocaten:

  • Jolijn Geven: Advocaat Ondernemingsrecht &Contracteren en Gezondheidsrecht
  • Rik Geurts, Partner Advocaat IE/IT & Privacyrecht

Vragen vooraf indienen

Om je zo goed mogelijk van advies te voorzien, verzoekt Health Valley je om vooraf al je vragen in te dienen via evenementen@healthvalley.nl.

Voor wie?

Zorgprofessionals en -innovatoren, digital health ontwikkelaars en bedrijven, hulpmiddelenleveranciers en -fabrikanten, medewerkers ziekenhuizen.

Meld je aan via de website van Health Valley.

Bron: Health Valley

‹ Events overview