iRIC webinar: Robotica

Robots die mensenwerk overnemen. Voor sommigen een schrikbeeld, voor anderen een welkome efficientie slag. Op steeds meer plekken zie je dat robots diensten aanbieden. Zo ook bij de Rijksoverheid. Maar hoe doe je dat? En waar loop je dan tegenaan? Tijdens dit iRIC webinar delen drie ervaringsdeskundigen hun verhaal. Ben je erbij?

    Dit webinar vindt plaats op Webex op 27 mei 2021 (10:30 - 11:30). Je kunt erbij zijn met de volgende informatie:

    • Ga naar www.webex.com of;
    • Open de Webex app en log in met de volgende gegevens:
      • Vergadernummer: 181 501 2759
      • Wachtwoord: robotica

    Robotica

    Robotica, wat verstaan we daar eigenlijk onder? Een robot is een programmeerbare machine die automatische handelingen verricht, aldus Luitenant-kolonel Sjoerd Mevissen (Koninklijke Landmacht). Hij vertelt er meer over in de RIC podcast. Een korte introductie (7 minuten) op het thema ter voorbereiding van het webinar.

    Luister de RIC podcast over robotica


    De sprekers

    Anneke van Houdt (EZK/LNV)
    Anneke van Houdt is projectmanager Innoveren en Experimenteren van het programma I-Strategie van EZK en LNV. Het thema Innoveren en Experimenteren verbindt de medewerkers van EZK en LNV met de mogelijkheden en vraagstukken van nieuwe technologieën. Zij zorgt ervoor dat collega’s zijn aangehaakt bij de laatste ontwikkelingen en bevordert het delen van kennis en inzichten. Zij stimuleert collega’s nieuwe technologie in het werk toe te passen en ondersteunt daarbij. Tijdens het webinar deelt Anneke haar ervaring met de implementatie en sociale acceptatie van de Pepper robot genaamd Nova. Van grappige anekdotes tot serieuze privacy issues, het komt allemaal aan bod. EZK/LNV heeft in samenwerking met RADIO een podcast serie opgenomen getiteld 'Het digitale dilemma'. Deel 4 van deze serie gaat over Sociale robotica.

    Sjoerd Mevissen (Koninklijke Landmacht)
    Luitenant-kolonel Sjoerd Mevissen is binnenkort de eerste commandant van een nieuwe experimentele eenheid waar RAS (Robots en Autonome Systemen) en swarming (groep autonome drones) deel van uitmaken. Sjoerd kijkt vooral naar de nieuwe kansen en mogelijkheden die robotica biedt. Hij kijkt naar hoe het werk veiliger te maken is voor de medewerker en hoe je de output kan vergroten. In zijn woorden: "Hoe kan je een peloton het werk laten doen van een compagnie?" Luister naar de podcast 'Kan een militair een computer vertrouwen?' met Sjoerd van De Strateeg/BNN.

    Robbert Rietveld (Politie)
    Robbert Rietveld is directeur innovatie en strategie bij de Nationale Politie. Zijn ambitie is om het werk van de politie efficiënter en veiliger te maken dankzij innovatieve oplossingen waaronder robotica.
     

    Stel nu alvast je vragen aan de sprekers


    Bron: Rijks Innovatie Community

    ‹ Events overview