Congres Ouderenzorg Tech

 

Congres Ouderen Zorgtech

Regie en kwaliteit op eigen leven verhogen met behulp van innovatieve technologie voor en met ouderen

Laat je op 19 november a.s. tijdens de 4e editie van het congres Ouderenzorg Tech inspireren door sprekers met visie en door praktische en waardevolle voorbeelden uit de praktijk. Het congres waar innovatieve technologische initiatieven van onderzoek- tot implementatie fase aan bod komen.

2020, het jaar waarin een stroomversnelling plaats vindt in het opschalen van technologische hulpmiddelen. Een bittere noodzaak, of een uitkomst om technologie te omarmen? Wat leren we van deze tijd? Hoe bouwen we samen verder aan een leven goed oud worden met Tech als onderdeel van het leven?

Tijdens de 3 thema’s belichten we 3 verschillende levensfases van ouderen, waarbij technologie en ethiek elkaar ontmoeten. 

Goed oud worden

Raak tijdens dit thema geïnspireerd door een combinatie van onderzoek en implementatie wat technologie voor en met ouderen kan bijdrage aan een fijne oude dag. Wat kan nieuwe leefstijl interventie bijdragen aan de kwaliteit van leven?

Langer zelfstandig thuis

Het opschalen van eHealth oplossingen door COVID-19 vindt in een stroomversnelling plaats.
Zorgtechnologie zoals eHealth/ mHealth, domotica, technische hulpmiddelen, zorg/ sociale robots, zelfdiagnose helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Welke meerwaarde heeft tech in en om het huis om de zorg betaalbaar te houden en de kwaliteit van leven te verhogen?

Verpleeghuis als laatste thuis

Wanneer de zorgvraag zwaarder wordt en we met minder mensen deze zorg moeten leveren, vraagt dit om anders werken! Zorgorganisaties durven steeds vaker technologie in te zetten tijdens de laatste levensfase. Wat draagt datagedreven werken bij in het realiseren van verbetering in de langdurige zorg? Krijg inzicht doormiddel van praktijkgerichte wat tech bijdraagt aan het substantieel verhogen van de arbeidsproductiviteit.\

Sprekers

Een selectie van de sprekers:

  • Lea Bouwmeester - Dagvoorzitter
  • Sebastiaan Peek - Behavioral Scientist
  • Floris Venneman - Ondernemer, strateeg, verbinder, ouderenmarketing expert, co-founder van Bureau50 en Grey Valley
  • Nico van Meeteren - Executive Director & Secretary General, Health~Holland

​Programma

Bekijk het volledige programma van de dag hier

Aanmelden

Als u er graag bij wilt zijn, dan u zich hier aanmelden. 

Bron: SBO

‹ Events overview