Matchmakingbijeenkomst - Leefstijl en Leefomgeving (KIC)

In Nederland leven mensen met een lage sociaaleconomische status (SES) gemiddeld 6 jaar korter en 15 jaar in minder goed ervaren gezondheid dan mensen met een hoge SES. Mensen met een lage SES hebben vaker te maken met een opeenstapeling van problematiek in gezondheid, leefstijl en leefomgeving, als ook op terrein van wonen, werken, leren en leven. Duurzame interventies die zich richten op gezondheidsbevordering moeten een oplossing bieden voor deze kwetsbare groepen.

Matchmaking

Op 12 november organiseert NWO een matchmakingsbijeenkomst binnen het programma ‘Leefstijl en leefomgeving’. De matchmakingsbijeenkomst vindt online plaats, van 09.30 tot uiterlijk 12:30 uur.

Over de call

De call ‘Leefstijl en leefomgeving’ is in augustus geopend en is onderdeel van de missiegedreven thematische programma’s van het Kennis- en innovatieconvenant (KIC). De call draagt bij aan de doelstellingen van de KIA Gezondheid en zorg. Interdisciplinaire consortia van kennisinstellingen, publieke en private partners worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen met als doel de structurele verbetering van de kansengelijkheid om in goede gezondheid te leven door de (door)ontwikkeling en toepassing van duurzame innovatieve preventieve interventies gericht op zowel de leefstijl als de leefomgeving. Voor de ontwikkeling van deze evidence based en effectieve interventies wordt binnen deze call gebruikt gemaakt van AI Voor deze call is een budget van 5.75 miljoen euro beschikbaar. De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 26 januari 2021.

Bekijk de programmapagina

Interdisciplinaire matchmaking

Het doel van de matchmakingsbijeenkomst is om onderzoekers uit verschillende typen onderzoeksgebieden én professionals uit publieke en private organisaties met interesse in het onderwerp ‘Leefstijl en leefomgeving’ met elkaar in contact te brengen en elkaars behoeften en taal te leren kennen. De bijeenkomst beoogt nieuwe verbindingen te leggen en interdisciplinaire samenwerking te bevorderen om zo tot geïntegreerde onderzoeksvoorstellen te komen van topkwaliteit. Dit sluit aan bij de interdisciplinaire aanpak die binnen het KIC wordt gestimuleerd.

Lees meer over Interdisciplinaire Samenwerking KIC

Interactieve sessies

Binnen een gevarieerd programma van interactieve sessies wisselen de deelnemers hun ideeën over interdisciplinaire samenwerking en hun onderzoeksvragen met elkaar uit. Uitdagingen en vooral kansen van interdisciplinair samenwerken staan daarbij centraal. Dit om deelnemers te helpen om uiteindelijk tot goede samenwerking en geïntegreerde onderzoeksvoorstellen van topkwaliteit te komen. Er zal informatie worden gegeven over de achtergrond en inhoud van de call for proposals. Tot slot wordt ruimte geboden om een-op-een met deelnemers in contact te komen.

Aanmelden

Reserveer 12 november in uw agenda en schrijf u direct in voor deelname aan deze matchmakingsbijeenkomst. Meer informatie over het programma en deelnemers ontvangt u in aanloop naar de bijeenkomst. Aanmelden kan tot 5 november 2020.
Meld u aan via het aanmeldformulier via de website van NWO.
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Valstar (kic-lifestyle@nwo.nl, 070-3495286).

Bron: NWO

‹ Events overview