Samen Toekomst Maken

Op initiatief van de Associatie voor Jeugd heeft een breed netwerk van innovatoren uit het jeugddomein de handen ineen geslagen. Om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar te brengen op één plek. Om samen met én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen. Nooit eerder hebben zoveel sectoren gezamenlijk een thema omarmd. Een uniek event dus op dinsdag 27 oktober!

Voor wie

Het event is voor iedereen belangrijk die werkzaam is in het jeugddomein. Of je nu betrokken bent als ambulant hulpverlener, bestuurder, (IT)-manager, psycholoog, psychiater, arts, jeugdbeschermer, beleidsadviseur, groepsbegeleider, communicatieprofessional, wijkteamprofessional, verpleegkundige of anderszins: met innovatie hebben we allemaal te maken! Het programma heeft dan ook voor ieder wat wils. Heb je hulp nodig bij je keuze voor de programmaonderdelen? Mail dan naar info@samentoekomstmaken.nl.

Wat is er te doen

  • Maak kennis met bestaande innovaties op de ‘playground’ en ervaar de toepassingen zelf.
  • Volg workshops en/of masterclasses over praktische, bestuurlijke en ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein en deel die kennis vervolgens in jouw organisatie.
  • Versterk jouw landelijk netwerk met digitale pioniers, wetenschappers, bestuurders en andere professionals. Deel ervaringen en leer van elkaar.
  • Ontdek hoe nieuwe vormen van innoveren, samen met jongeren en professionals, leidt tot ‘anders’ ontwikkelen en implementeren.

Waarom?

Organisaties in de diverse sectoren van het jeugddomein hebben dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. We maken kennis met bestaande innovaties, delen ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven. Hoe kunnen we samen met designers innovaties ontwerpen, vormgeven en organiseren? Hoe kunnen we digitale innovatie daarbij benutten? Wat betekent datasturing? Welke tools en ontwikkelingen zijn van belang om ons primaire proces anders vorm te geven? Welke ethische vraagstukken komen daarbij om de hoek kijken? Het event geeft de mogelijkheid om dieper op deze vragen in de gaan en te leren van elkaar en andere experts.

Programma

Workshop 3: Thema: Welzijn & Gezondheid
Investeren in gezondheid: mission possible | Prof. Dr. Nico van Meeteren & Thomas Plochg (inspiratiesessie)

De wereld verandert rap en daarmee ook gezondheid en zorg. Een toekomstbehendig (jeugd)gezondheidszorgstelsel vraagt meer nog dan voorheen om investeren in gezondheid. De huidige verdienmodellen zijn echter te zeer gebaseerd op “ziekten en zorg”. Veel wordt verwacht van een omslag naar investeren “gezondheid en gedrag” met “meedoen en ertoe doen” als resultaat. Prof. Dr. Nico van Meeteren, Algemeen Directeur Bureau Topsector Life Sciences & Health, en Thomas Plochg, directeur Federatie voor Gezondheid, gaan u voor in de dialoog met accenten op de jeugd.

Bekijk het volledige programma hier.

Aanmelden

Als u geinteresseerd bent, kunt u zich hier aanmelden.

Verslag 2019

Alvast even sfeer proeven? Bekijk hier het verslag van Samen Toekomst Maken 2019.

Bron: Samen Toekomst Maken

‹ Events overview