Webinar: Hoe logistiek de zorg beter kan maken

-

De zorgsector staat voor een grote uitdaging: mensen blijven langer thuis wonen, het aantal (mantel)zorgers neemt af en de zorgkosten nemen toe. Logistieke stromen en zorg- & welzijnsactiviteiten raken steeds meer gefragmenteerd, met als gevolg meer en kleinere leveringen bij de mensen thuis. Dit heeft een effect op de leefbaarheid van steden. Met logistiek kan de zorg buiten de muren van zorginstellingen (extramuraal) effectief, efficiënt en cliëntgericht ingevuld worden, zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving.

Tijdens de sessie gaat Jessica van Rijn (TNO) in op de recent opgestelde visie op extramurale zorg in 2030. Wencke Eijkelkamp (manager innovatie bij Carinova) vertelt over de praktijkproef Buur & Zo in Deventer waarin geëxperimenteerd is met de inzet van een buurtconciërge om logistiek en welzijn te koppelen. Marcel Plomp (innovatie adviseur bij Vegro) gaat in op de visie en de vervolgplannen die er liggen. Geïnteresseerd geraakt? Aansluiten bij het consortium dat de visie heeft opgesteld? Meld je dan aan en doe mee! Dan maken we samen met jou de zorg(logistiek) beter.

Interessant voor jou omdat

De ontwikkelde visie is een topsector project en gaat over (top)sectoren heen. de markt is nu bereid om stappen te zetten, de visie is onlangs ontwikkeld en nu is het momentum om deze te presenteren aan de gehele markt. Deze markt moet nu in beweging komen om het te gaan realiseren en tijdens de sessie krijgen ze handvatten voor de eerste stappen.

Type voorstel

Masterclass

Spreker(s)

Jessica van Rijn (TNO)
Wencke Eijkelkamp (Carinova)
Marcel Plomp (Vegro)

Wanneer

Vrijdag 11 september 2020 van 13:00 tot 13:45 uur

Aanmelden

Aanmelden kunt u hier doen.

Bron: Topsector Logistiek Congres

‹ Events overview