POSTPONED Innovation Mission United States Boston

-

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus is er besloten de evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Houd de website van RVO in de gaten voor de meest actuele informatie.

Bent u actief op het gebied van technologieontwikkeling in de life sciences & health sector? Heeft u interesse om de kansen en ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie in Boston te verkennen? Wilt u in multidisciplinaire teams design challenges aangaan? Ga dan in mei 2020 mee met de innovatiemissie naar Boston.

Het doel van deze missie is om beter grip te krijgen op de uitdagingen in de life sciences & health sector in Boston, om vervolgens samen met spelers in dat ecosysteem innovatieve ideeën te ontwikkelen en internationale samenwerkingen te starten.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en onderzoeksorganisaties met verschillende technische achtergronden die in multidisciplinaire teams samenwerkingsprojecten met organisaties in Boston willen ontwikkelen. De missie biedt kansen om onze Nederlandse expertise en/of technologieën in te zetten voor uitdagingen in de life sciences & health sector in Boston.

Life sciences en medische technologie in Boston

Boston wordt beschouwd als de mondiale hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences en medische technologie. 18 van de 20 grootste biotechbedrijven ter wereld zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad.

Programma

De voorbereidingen voor de innovatiemissie zijn in volle gang. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Innovatie Attaché Netwerk in Boston werken hierbij samen met spelers in de Boston area. Zij inventariseren de R&D-behoeften en bijbehorende technische uitdagingen in het ecosysteem van Boston.

De missie begint al in Nederland, met een startbijeenkomst waar design thinking en het voorbespreken van de uitdagingen centraal staan. Tijdens deze 4-daagse missie wordt er getracht deze behoeften en uitdagingen te koppelen aan de Nederlandse expertise. Denk daarbij aan technische en klinische expertise op het gebied van sensoring, fotonica, artificial intelligence, bioinformatica, robotica, systeembiologie (-omics), nanotechnologie, imaging en organ-op-chip technologie. Via interactieve sessies en design challenges wordt er gezamenlijk gezocht naar (technische) antwoorden op de belangrijkste vraagstukken in de life sciences en health sector in Boston.

Bekijk het conceptprogramma.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, exclusief btw. Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners (als vermeld in het programma). Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten) en overige individuele kosten.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de innovatiemissie naar Boston? Meld u dan uiterlijk 10 maart 2020 aan via het online registratieformulier.

Let op! Het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. Om de missie succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat de onderzoeksorganisaties en bedrijven die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de innovatiemissie vallen.
Daarnaast wordt er gestreefd naar een diverse groep deelnemers. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. De deelnemers worden geselecteerd op basis van de aansluiting op de doelstellingen van deze missie. Deelname aan de missie wordt bevestigd in de week van 17 maart 2020.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met:

Bron: RVO

‹ Events overview