Symposium 'Hart op weg naar verbinding in de zorg'

Persoonsgerichte zorg doe je samen; bent u juist verbonden?

Vrijdag 27 september 2019 vindt in MECC Maastricht een symposium plaats over persoonsgerichte zorg, georganiseerd door het Maastricht UMC+ en het NIAZ. Het wordt een programma met de hoofdletter P. De P van Patiënt, Professional en Partners; de hoofdrolspelers die samen de kwaliteit van zorg maken.

Hoe is het zorglandschap de afgelopen jaren veranderd? Waar staan we nu en wat verwachten we voor de toekomst? Hoe garanderen we samen de beste en meest veilige, persoonsgerichte zorg?
Een indrukwekkende line-up aan sprekers gaat de discussie aan en duikt de diepte in. Nederlandse en Belgische vakcollega's delen hun ervaringen én toekomstvisie. 

Keynote sprekers in de ochtend:
• Ruud Veltenaar (filosoof, trendwatcher);
• Prof.dr. Nico van Meeteren (Top Sector Life Sciences & Health);
• Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland) en Stefanie Veraghtert (The Big C.);
• Live vanuit ETZ Tilburg: dr. Anita Wydoodt en dr. Ton Ruikes over de 1e Qmentum Global audit.
• Dr. Helen Mertens (MUMC+) en Dr. Ellen Joan van Vliet (NIAZ);
• Paneldiscussie o.l.v. drs. Guy Peeters: dr. Joke Boonstra (Erasmus MC), Piet Vanthemsche (Wit-Gele Kruis Vlaanderen), dr. Jo Leysen (AZ Turnhout, Vlaams Ziekenhuis Netwerk Leuven) en dr. Piet Batenburg (Catharinaziekenhuis, Santeon).

In de middag is er keuze uit 18 verdiepende en inspirerende sessies met experts:

  • Thema patiënt: Positieve gezondheid / De patiënt aan het roer / De patiënt in het oncologienetwerk / Nieuwe zorgpaden in samenwerking met de patiënt / Kwaliteit zorgketen verbeteren voor de patiënt; ervaringen van een thuiszorgorganisatie.
  • Thema professional: Mentaal kapitaal / Van 'Patient centered' naar 'Person centered care' / Nurses in the mix / Mens achter de patiënt, voelen met het hart van een ander / Leren van professionals op de werkplek.
  • Thema Partners: Netwerkvorming in de zorg / Zorglijnaudit in de regio / Hoe accrediteer je een netwerk? / GGZ in 2040: onmisbaar voor positieve gezondheid en disease management / De juiste plek met de juiste zorg voor de kwetbare oudere / Workshop Safety 2.

Bezoek de website van MUMC voor meer informatie. 

‹ Events overview