Economische missie Boston met minister-president Rutte, minister Bruins en watergezant Ovink

Wilt u zakendoen of kennis opdoen over LSH, Robotics/AI of Climate Resilience in Boston, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts? Ga dan van 17 tot en met 19 juli mee met de economische missie in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins en de watergezant Henk Ovink. Zakelijk missieleider is Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW.

Boston

De staat Massachusetts met hoofdstad Boston, is het centrum van onderzoek en innovatie aan de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika. Massachusetts telt ruim 100 universiteiten en colleges waaronder topuniversiteiten als Harvard, MIT en Boston University.

Door de hoge concentratie van afgestudeerden, toonaangevende researchcentra en universiteiten heeft Boston zich geprofileerd als de plaats waar je moet zijn voor 'state of the art' technologie en innovatie. Het gunstige innovatieklimaat heeft ervoor gezorgd dat een indrukwekkende 6% van het bbp aan R&D wordt besteed.

Focus op sectoren

Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

Life Sciences & Health (LSH)
Bedrijven, kennisinstellingen, start-ups en scale-ups die zich focussen op biotechnologie (ziektes detecteren en voorspellen, drug development, design and screening, gepersonaliseerde interventies). Daarnaast zijn ook digitale zorg en eHealth-oplossingen (apps, big data, zorg op afstand) onderdeel van deze missie.

Robotics/ AI
Deze missie is vooral geschikt voor organisaties uit de Smart Industry Fieldlabs, de hightech-maakindustrie en bedrijven en kennisinstellingen die de hightech-maakindustrie ondersteunen bij het doorvoeren van nieuwe digitale productieprocessen. Het gaat daarbij om onderwerpen als Robotica en Artificial Intelligence.

Climate Resilience
Bedrijven en kennisinstellingen met expertise op het gebied van:
- watermanagement (stormwater, stedelijk water, watertechnologie);
- (stedelijke) klimaatadaptatie;
- hoogwateraanpak/waterveiligheid voor kusten, rivieren en steden (inclusief stedelijk ontwerp).

Bedrijvenprogramma

De missie biedt een goede mogelijkheid voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om de omgeving van Boston te verkennen, bestaande contacten aan te halen en om nieuwe contacten te leggen. Er is gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens diverse programmaonderdelen zoals seminar(s), collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties en trade lunches/dinners. Tijdens deze missie worden voor de verschillende sectoren collectieve netwerkevenementen georganiseerd. Op basis van het door u aangeleverde bedrijfsprofiel nodigen wij relevante netwerkpartijen uit.

Bezoek de RVO website voor meer informatie.

‹ Events overview