Conference Dutch National Research Agenda

De Nationale Wetenschapsagenda organiseert op donderdag 7 maart een conferentie voor betrokkenen en geïnteresseerden met als onderwerp: “Vernieuwende risico’s of risicovolle vernieuwing?” Tijdens de conferentie gaan we dieper in op de noodzaak voor vernieuwend onderzoek binnen de Nationale Wetenschapsagenda.

Aanmelden

De conferentie vindt plaats op donderdag 7 maart van 12:30 tot 17:00 uur in Het Paard, Prinsegracht 12, 2512 GA te Den Haag. De conferentie is gratis toegankelijk. U kunt uw deelname registreren op de evenementpagina van de conferentie.

Programma

De overkoepelende ambitie van het NWA-programma is het leveren van een positieve, structurele bijdrage aan de kennismaatschappij van morgen, door vandaag bruggen te slaan en met elkaar wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Tijdens de conferentie wordt er een update gegeven hoe de NWA dat bewerkstelligt en een overzicht van de calls en initiatieven die nu worden uitgerold.

Opening nieuwe call

Ook opent de NWA tijdens het congres een nieuwe call: De Ideeëngenerator. Een laagdrempelig instrument waarmee de NWA ruimte wil bieden voor kleinschalige, risicovolle onderzoeksprojecten. Hoe past dit binnen de ambitie van het NWA programma? Tijdens deze conferentie zal men dieper ingaan op de waarde van het nemen van risico’s, de relevantie van ‘mislukt’ onderzoek, en de waarde van ongeremde nieuwsgierigheid.

Het volledige programma vindt u op de evenementpagina van de conferentie.

‹ Events overview