10th anniversary MedtechMeeting

Al 10 jaar helpen we om van ideeën succesvolle medtech producten te maken

Je bent bezig met de ontwikkeling van een innovatief medisch-technologisch product en bent op zoek naar bedrijven, onderzoeksinstellingen en andere partijen die er voor kunnen zorgen dat jouw product zo snel mogelijk bij de patiënt komt. Waar ga je dan heen? Nederland biedt ondernemers veel opties, maar specifiek voor medische technologieën ontstond 10 jaar geleden MedtechPartners. Een stichting met als doel om zo snel mogelijk de innovatie te brengen naar de plek waar hij hoort: in de zorg tussen de patiënten en professionals. Met deze vierdelige blogreeks tellen wij af naar de viering van ons 10-jarig jubileum, op donderdag 29 maart.

Waarom MedtechPartners? De zoektocht van een ondernemer naar de juiste partners kan lang zijn. Want welk bedrijf of welke organisatie sluit aan bij jouw behoefte? Tien jaar geleden zag KplusV deze vraag groeien bij ondernemers die een medtech-innovatie ontwikkelen. De juiste match vinden met andere partijen was lastig: het telkens weer pitchen en presenteren van hun idee kostte veel tijd en energie. Dat was het moment waarop MedtechPartners werd geboren. Het innovatienetwerk geeft ondernemers – letterlijk – een podium om al hun hulpvragen  te stellen. Van productontwikkeling en clinical trials tot health technology assessments. Een breed palet aan bedrijven is dan toehoorder: maakbedrijven, dienstverleners, financiers en ziekenhuizen. Met andere woorden: iedereen die kan helpen om van idee tot succesvol medtech-product te komen.

Centraal staat de hulpvraag van de medtech-ondernemer. Heb jij een antwoord? Dan matchen we je!

Wat maakt MedtechPartners uniek? Er is geen netwerk dat zo concreet hulp biedt aan medtech-ondernemers. Vier keer per jaar bieden we 4 à 5 ondernemers een podium om ze te helpen het antwoord te vinden op hun hulpvragen. Denk hierbij aan vragen als ‘Hoe bereid ik me voor op CE certificering?’, ‘Is er een mogelijkheid om mijn patent uit te breiden?’ of een vraag als ‘wie helpt ons dit product op grote schaal te produceren?’. De kracht zit hem in een besloten netwerk dat er speciaal is voor de ondernemer. Een netwerk waar een partij alleen zijn hand opsteekt wanneer deze echt een bijdrage kan leveren. Dat kan aanvankelijk een in-kind bijdrage zijn, want we hebben met name te maken met vroege fase ondernemers, maar kan in een vervolgfase zeker ook uitmonden in een groot project voor de partner zelf.

10 jaar… en nu? We willen groeien: regionale netwerken beter verbinden, de zorgprofessional beter betrekken en ondernemers breder helpen waar mogelijk (ook in vervolgfasen). Onze missie blijft echter, ook de komende 10 jaar, onveranderd: hoe kunnen we samen met onze partners zorgen dat innovaties sneller bij de patiënt en behandelaar terecht komen? Samen met de Topsector Life Sciences & Health bouwen we aan alle instrumenten en methodieken die aan die missie kunnen bijdragen. Snel naar een hoger TRL level? Als innovatiemakelaar helpen we je. Een verkenningstraject starten met een van onze partners of externe expertise inhuren? Een Value Voucher van het Value Centre kan een voordelig antwoord bieden.

We nodigen je daarom graag uit! Donderdag 29 maart vieren we ons 10-jarig bestaan met al onze partners en willen we iedereen die betrokken is bij ons netwerk of dat graag zou willen worden uitnodigen om dit jubileum samen met ons te komen vieren. Zie je jezelf als potentieel MedtechPartner? Of ben jij als ondernemer op zoek naar ontwikkelpartners? Meld je dan aan voor dit event! Wat kan je verwachten? Interessante sprekers, expertsessies, een innovatieplein voor medtech alumni en natuurlijk de kans om uitgebreid te netwerken.

Wil je graag met het netwerk kennismaken? Mail MedtechPartners of bezoek de website. Bart BlokhuisJoep WelschenBoris Polm en Lisanne Wiggers helpen je graag verder.

‹ Events overview