Innovatie Mission to India: vaccins & technology

Bent u actief op het gebied van vaccinontwikkeling en/of nieuwe vaccinproductietechnologieën? Wilt u samen met Vlaamse collega’s de R&D- en marktkansen in India verkennen en potentiële partners ontmoeten? Ga dan mee met de innovatiemissie naar New Delhi en Hyderabad, India.

In de week van 19 tot 24 februari 2018 organiseert de Nederlandse ambassade in New Delhi, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en flanders.bio een bezoekprogramma gericht op vaccinontwikkeling. Het programma is gekoppeld aan de BioAsia 2018, waar samen met de organisator een Nederland-België-India vaccinsessie opgezet zal worden. Bedrijven en onderzoeksorganisaties worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze innovatiemissie.

De farmaceutische industrie in India is wereldleider in de ontwikkeling en productie van generieke geneesmiddelen en vaccins. De vaccinindustrie levert een belangrijke bijdrage aan de snel groeiende Indiase bio-farma markt. Meer dan de helft van de Indiase top 10 biotechnologie bedrijven zijn actief op het gebied van vaccinontwikkeling.

Er bestaan belangrijke, historische banden tussen Nederland, België en India op het gebied van vaccinontwikkeling. Technologietransfer onder het voormalige Nederlands Vaccin Instituut en actieve samenwerkingen met andere Nederlandse en Belgische vaccinspelers heeft de basis helpen leggen voor de ontwikkeling van de sector in India. De opkomst van eigen vaccinonderzoek en -innovatie in India creëert nieuwe kansen voor samenwerking. India heeft groeiende ambities en Nederland en België worden daarbij als belangrijke partners gezien.

Onder de recent door de Indiase overheid gelanceerde ‘National Biopharma Mission Industry-Academia Collaborative’ missie zal er de komende jaren extra geïnvesteerd gaan worden in onderzoek en innovatie, zodat ook de ontwikkeling van nieuwe vaccins een impuls zal krijgen. Onder de vlag van ‘Innovate in India’ wordt de komende jaren 250 miljoen dollar extra geïnvesteerd in publiek-private samenwerking.

New Delhi
New Delhi is als hoofdstad van India en de zetel van de nationale regering de belangrijkste metropool in het noorden van India. Hier zijn naast de voor deze innovatiemissie relevante ministeries, een aantal grote, publieke onderzoeksinstituten gevestigd, zoals het Translational Health Science & Technology Institute (THSTI), National Institute of Immunology (NII) en het All India Institute of Medical Sciences (AIIMS). 

Tijdens het bezoek aan Delhi zal er bij THSTI een workshop georganiseerd worden gericht op vaccinontwikkeling. Naar verwachting zal dit instituut een belangrijke rol gaan spelen bij de nieuwe, publiek-private vaccinontwikkelingsprogramma’s. Bij de workshop zullen ook belangrijke overheidsfinanciers aanwezig zijn, zoals het Department for Biotechnology (DBT) en de Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC). Ook zal in Delhi een netwerkreceptie worden georganiseerd met vertegenwoordigers vanuit de overheid, bedrijfsleven en onderzoekswereld.

Hyderabad
Hyderabad is de ‘farma-hoofdstad van India’ en één van de belangrijkste productielocaties voor vaccins in India. Enkele prominente spelers in deze snel groeiende stad zijn Biological E, Bharat Biotech, Indian Immunologicals en Shantah Biotech (subsidiary Sanofi group).

Hyderabad is ook de locatie waar jaarlijks de  BioAsia conferentie wordt gehouden. Komende editie vindt plaats van 22 t/m 24 februari 2018. Dit evenement brengt de belangrijkste stakeholders in de Indiase farma- en biotechsector bij elkaar.

Samen met de organisatie van de BioAsia wordt er tijdens het evenement een Nederland-België-India sessie georganiseerd met de belangrijkste Indiase vaccinontwikkelaars (o.a. Serum Institute of India, Bharat Biotech, Biological E, Indian Immunologicals). Bij de industrie bestaat onder andere veel interesse voor nieuwe vaccinproductietechnologieën en oplossingen voor ziektes zoals Dengue, Zika, Malaria, en HIV.

Naast deze vaccinsessie en het conferentieprogramma zijn er voor de geïnteresseerden mogelijkheden voor 1-op-1 matchmaking en bezoeken aan vaccinontwikkelings- en productielocaties.

Programma
Het missieprogramma wordt de komende weken nader ingevuld. Heeft u specifieke wensen? Geef deze aan ons door. We nemen ze graag mee in de verdere uitwerking van het programma.

Kosten
De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon.
Deelname is inclusief collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, toegang tot de BioAsia conferentie, en lunch en diners (indien vermeld in het programma). Deelname is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels, binnenlandse en intercontinentale vluchten) en overige individuele kosten.

Deelname, vragen en informatie
Heeft u interesse in deelname aan de innovatiemissie, of heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Niels van Leeuwen (088 – 602 5290) van RVO.

‹ Events overview