Opening Innovatapark


Innovitapark is dé plek in zuidwest Nederland waar alles op het gebied van zorg, onderwijs en innovatie samenkomt. Het is een broedplaats voor innovatieve ondernemers die met hun producten of diensten een bijdrage leveren aan gezond leven, welzijn en zorg. Op woensdag 27 september 2017 opent Innovitapark officieel haar deuren.

De broedplaats Innovitapark is gevestigd aan de Oostelijke Havendijk 13 in Roosendaal in een voormalig postsorteerbedrijf in de nieuwe wijk Stadsoevers. Tijdens de opening maak je als eerste kennis met deze unieke broedplaats in de regio. Toonaangevende sprekers inspireren en informeren jou als het gaat om innovatie en ondernemerschap. Het openingsprogramma sluit af met een mystery guest die je energie geeft, passend bij het innovatieve karakter van de broedplaats.

Op www.innovitapark.nl vind je het volledige programma van de opening en
meer informatie over de sprekers.  Meld je aan via de website en maak onderdeel uit van dit bijzondere moment, waarbij gezonde ideeën tot leven komen.

Zó begon het
Het idee voor een CareCampus ontstond in 2015 aan de ‘keukentafel’ bij het Care Innovation Center. Met het ontstaan van innovitapark hebben de gemeente Roosendaal en de Provincie Noord-Brabant in nauwe samenwerking met de StartersCentra West-Brabant, het CIC en het Kellebeek College een omgeving gecreëerd die aansluit op de behoefte van ondernemers die met hun innovatie het verschil willen maken.

Het doel van Innovitapark
René Verhoeven is als ontwikkelaar en aanjager verantwoordelijk voor dit vernieuwende concept. “Met de veranderingen in de zorg zijn veel mensen op zoek naar slimme oplossingen die hen kunnen ondersteunen om gezond en vitaal te blijven. Ondernemers spelen hierop in door producten of diensten te ontwikkelen die  bijvoorbeeld gericht zijn op veiligheid, wonen, mobiliteit of communicatie. In Innovitapark komen deze ondernemers samen. Ze versterken elkaar, wisselen kennis en ervaringen uit en zoeken de  samenwerking op. Samen vormen zij een community gevestigd in één pand. Doel is om daarmee innovatieve ontwikkelingen gericht op gezond leven, welzijn en zorg voor inwoners te versnellen. Zodat deze daadwerkelijk beschikbaar komen.”

Ondernemende studenten
In Innovitapark vind je ook studenten. De verbinding met het Kellebeek College en de Avans Associate Degree die zich hier gaat vestigen zorgen daarvoor. Studenten die tijdens hun studie met een goed idee, gericht op gezond leven, willen gaan ondernemen krijgen hiervoor de ruimte in Innovitapark. “Met deze unieke broedplaats, creëren we de juiste voorwaarden voor succesvol ondernemerschap. Daarmee brengt Innovitapark gezonde ideeën daadwerkelijk tot leven”, aldus Verhoeven.


Opening Innovitapark
Woensdag 27 september
17.00 uur tot 19.00 uur
Oostelijke Havendijk 13 - Roosendaal
meer info en aanmelden: www.innovitapark.nl

‹ Events overview