Innovatiecafé: Smart Cities

Verstedelijking, digitalisering en mobiliteit. Hoe levert u als innovatieve ondernemer succesvol een bijdrage aan de stad van de toekomst? Kom 7 juni naar het innovatiecafé Smart Cities en maak kennis met bedrijven, steden en kennisinstellingen die zich hiermee bezighouden. Het innovatiecafé geeft zicht op kennis, netwerken en financieringsmogelijkheden.

Bij Smart Cities komen digitalisering en verstedelijking samen. Slimme technologie en slimme mensen maken de stad aantrekkelijker, duurzamer en leefbaarder.

Stad van de toekomst
Samenwerking tussen steden, bedrijven, wetenschap en het Rijk biedt iedere partij de kans het beste uit zichzelf én uit elkaar te halen. In Nederland zijn er al diverse innovatieve samenwerkingsverbanden die de stad van de toekomst verder vormgeven. Ze bieden oplossingen voor uitdagingen die variëren van energietransitie tot cybersecurity en circulaire economie.

Maar er zijn nog de nodige uitdagingen en dillema’s te overwinnen. Veel bedrijven halen goede vaklui uit het buitenland. Deze zijn nodig voor nieuwe productie rond energietransitie, cybersecurity en circulaire economie. Bedrijven vinden deze vaklui niet dicht in de buurt. Wat moet er veranderen en wie is aan zet? Waar lopen partijen tegen aan? Zijn de Centres of Expertise of Centres of Practice deel van de oplossing?

Van Smart Sustainable Cities tot elektrische foodtrucks
Het Centre of Expertise Smart Sustainable cities uit Utrecht, RDM in Rotterdam en het online platform Smart Cities zijn voorbeelden van samenwerkingsverbanden die de laatste Smart City ontwikkelingen in Nederland versnellen.

  • Binnen RDM zorgden studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam onder andere voor de ombouw van een Citroën HY uit 1973 tot de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam.
  • De Hogeschool Utrecht ontwikkelt de internationale cursus Smart Sustainable Cities. De Hogeschool stelt internationale kennis beschikbaar samen met, maar ook gericht op, bedrijven en kennisinstellingen.

Bij het innovatiecafé Smart Cities vertellen zij in pitches over hun ervaringen, aanpak, belemmeringen en resultaten.

Ontmoet het netwerk
Luister naar andere bedrijven die hun innovatie succesvol versnellen door samen te werken met het onderwijs en de overheid. Ontdek hoe uw bedrijf goed geschoolde mensen kan vinden die voor de vorming van Smart Cities nodig zijn. En krijg inzicht in financierings- en andere ondersteuningsmogelijkheden van de overheid, via RVO.nl en van de Topsectoren. Aansluitend is er gelegenheid om met experts, adviseurs en elkaar te netwerken.

Aanmelden
Woensdag 7 juni 2017, 13.00 tot 15.30 uur
Pier in Scheveningen, Tasty Comedy
Deelname is gratis, aanmelding vereist. Meld u nu aan
Raadpleeg het voorlopige programma

Smart & Safe City
RVO.nl organiseert het innovatiecafé in samenwerking met de gemeente Den Haag.
De bijeenkomst loopt parallel aan het Smart & Safe City event, dat op 7 en 8 juni plaatsvindt in Den Haag.

Het is mogelijk om (met een speciale korting op de deelnameprijs) deel te nemen aan het Smart & Safe City met daarbij een speciaal avondprogramma met voldoende mogelijkheden om te netwerken.
Om de korting te ontvangen, is het van belang dat u gebruik maakt van de kortingscode of de onderstaande link.
 
De kortingscode is 777tzRVO
De registratiewebsite met kortingscode verwerkt is: https://euroforum.paydro.com/smart-city-event-1/c/777tzRVO

*Let op dat u deze link exact gebruikt zoals aangegeven, na de klik verandert de URL namelijk, deze is daarna niet bruikbaar.

Het innovatiecafé Smart Cities is het eerste innovatiecafé dat RVO.nl organiseert. Hou onze website in de gaten (of meld het in het aanmeldformulier) als u op de hoogte wil blijven van aankomende innovatiecafé’s.

Source: RVO

‹ Events overview