Symposium Centre of Expertise Healthy Ageing

Tijdstip: van ca. 10.30 – 17.30 uur
Locatie: Groningen                   

Resultaten en toekomst Centre of Expertise Health Ageing
Tijdens het symposium gaan we in op de resultaten en toekomst van het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA). Waar staan we na vier jaar CoE HA? Wat heeft de publiek-private samenwerking in de innovatiewerkplaatsen concreet opgeleverd? En hoe gaan we in 2017 verder?

Onderwijsinnovatie in zorg en welzijn
Innovatie in de gezondheidszorg heeft gevolgen voor (het opleiden van) zorgprofessionals. Drs. Kete Kervezee, voorzitter van de Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen, presenteert het advies dat aan de minister van VWS is uitgebracht. Een panel met experts gaat met de zaal in gesprek over de inhoud van het advies.

Zorgpact
Samenwerking is noodzakelijk voor duurzame oplossingen. Om dit te ondersteunen heeft het kabinet het Zorgpact in het leven geroepen. Het CoE HA is benoemd als een van de koplopers en fungeert als goed voorbeeld van samenwerking. Doekle Terpstra, aanjager van het Zorgpact, vertelt over de noodzaak van een gezamenlijke aanpak van de kwaliteit van de zorg en de zorgprofessional.

Parallelsessies
Het middagprogramma biedt onder andere parallelsessies over onderwijs, onderzoek, publiek-private samenwerking en zorg- en welzijn. In elke sessie wordt een aantal presentaties gegeven door diverse betrokken partijen en er gelegenheid voor vragen en discussie.

Presentatie IWP’s
Alle innovatiewerkplaatsen presenteren zich in een stand op de IWP-markt, die u tussen de programmaonderdelen door kunt bezoeken. Uit ervaring blijkt dat dit een succesvolle manier is voor kennismaking en kennisdeling.

Bezoek de website voor meer informatie.

‹ Events overview