HollandBIO Orphan Café: Gene therapy

Gentherapie: missie van vele wetenschappers en droom van menig patiënt. De biotech sector is er in geslaagd de eerste veilige en effectieve gentherapieën te ontwikkelen, waarmee ernstige ziekten daadwerkelijk genezen worden. Dit schept torenhoge verwachtingen voor de toekomst. Maar zijn we als maatschappij wel klaar voor deze nieuwe geneesmiddelen? Hoe beoordelen we deze therapieën die vaak maar op enkele patiënten getest zijn? Is de huidige vorm van klinisch onderzoek doen überhaupt wel geschikt? En op welke manier kunnen we deze therapieën betalen?

Op deze en andere vragen gaat HollandBIO op 3 november tijdens het Orphan Café in met verschillende experts. Meld je nu alvast aan en houd het programma in de gaten via deze pagina!

HollandBIO Orphan Café
De HollandBIO Orphan Cafés vormen een uitstekende gelegenheid om in een informele en open sfeer te spreken over weesgeneesmiddelen en zeldzame ziekten met patiëntenverenigingen, onderzoekers, beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden. Het recept is eenvoudig: diverse invalshoeken, volop ruimte voor discussie en een borrel tot slot.

Het Orphan Café maakt deel uit van de HollandBIO reeks Biotech Thursdays.

Praktische informatie
Tijd: 15.00u - 18.00u
Locatie: Muntgebouw, Leidseweg 90, Utrecht
Meer informatie: Wouter Strijker

Ga voor meer informatie naar de HollandBIO website.

‹ Events overview