Economische missie naar Indonesië

21 - 24 november 2016o.l.v. minister-president Mark Rutte, minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu).

Van 21 t/m 24 november 2016 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse Ambassade te Jakarta i.s.m. de Task Force Health Care een Economische Missie met een Life Sciences & Health programma naar Indonesië.

Kansen in Indonesië
Indonesië heeft met meer dan 250 miljoen inwoners de op drie na grootste populatie ter wereld. Er zijn grote verschillen tussen zorgfaciliteiten in rurale en stedelijke gebieden en in de publieke en private sector. Gezondheidszorg staat hoog op de nationale agenda. De Indonesische overheid heeft op 1 januari 2014 het ‘Universal Health Coverage’ (UHC) programma gelanceerd. Op 1 januari 2019 moeten alle inwoners toegang hebben tot basis gezondheidszorg. Deze hervorming heeft als doel de kwaliteit en toegang van de zorg in Indonesië te verhogen en creëert een toenemende vraag naar medische expertise en technologie.

Wat biedt de missie u?
Deze unieke missie biedt u een uitstekende gelegenheid om zowel in collectief verband alsmede individueel in contact te komen met zakenpartners en relevante zorg partijen in Indonesië. Hieronder enkele zaken die u kunt verwachten tijdens de missie:

 • Inhoudelijke Healthcare Seminar(s) en / of Workshop(s);
 • Collectieve Bezoeken aan relevante Indonesische Healthcare stakeholders;
 • Diverse Netwerkactiviteiten zoals netwerkrecepties en diners die u de mogelijkheid bieden diverse relevante partijen te ontmoeten en / of uit te nodigen;
 • Gelegenheid om contracten of MoU’s te ondertekenen in het bijzijn van Nederlandse en Indonesische bewindspersonen;
 • Aanwezigheid van een LSH sectorspecialist die u begeleidt gedurende de missie;
 • Kennisdeling en kruisbestuiving met gelijkgestemde Nederlandse LSH partijen in de delegatie.

        NB. Individuele matchmaking maakt geen onderdeel uit van deze economische missie.

Voor wie is deze missie interessant?
Het Life Sciences & Health programma is interessant voor bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen die zich met name (maar niet uitsluitend) richten op:

 • Medische Hulpmiddelen en Apparaten: Apparaten en hulpmiddelen t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen;
 • Ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: Producten en diensten m.b.t. het ontwerp, project management, bouw, inrichting, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen;
 • Publieke Gezondheidszorg oplossingen: Kennis en diensten m.b.t. systemen, distributie, verzekeringen en beleid in de zorg en consultancy & advisering ter optimalisatie van  de gezondheidszorg infrastructuur.
 • Medische Educatie en Training: Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering ter optimalisatie van de zorg capaciteit.
 • E-Health oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere oplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg automatisering en digitalisering.


Kosten & Voorwaarden Deelname
Deelname kost € 950,- per bedrijf (maximaal 2 deelnemers). Voor extra deelnemers betaalt u € 475,- per persoon. Om de deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren geldt voor deze specifieke doelgroep tot medio maart 2017 een korting van 50% op de deelnemersbijdrage. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Overige voorwaarden vindt u op de website van hoofdorganisator RVO (klik hier).

Aanmelden
U kunt zich vóór 29 september 2016 aanmelden voor deze missie via RVO.nl

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met ondergetekende.
Met belangstelling zien wij uw aanmelding tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Erik Pentinga

T    +31 (0) 70 2199 007
E    erik.pentinga@tfhc.nl

 

 

 

‹ Events overview